Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ – ΙΣΡΑΗΛ



ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις 15 Ιούνη, ο Αλ. Τσίπρας θα υποδεχτεί στη Θεσσαλονίκη τους ομολόγους του, Νετανιάχου του Ισραήλ και Αναστασιάδη της Κύπρου, στο πλαίσιο μιας ακόμη επικίνδυνης γεωπολιτικής διαδικασίας που βγάζει στο σφυρί τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας, η οποία στη διπλωματική γλώσσα βαφτίστηκε «τριμερής».

Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη, συνέχεια μιας καταστροφικής πολιτικής που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  έχουν υιοθετήσει και περιέχει  τη συμφωνία SOFA με το Ισραήλ, που υπέγραψε ο Καμμένος. Έτσι η  Ελλάδα γίνεται εφαλτήριο των επικίνδυνων, επιθετικών σχεδίων του Ισραήλ στη Μ. Ανατολή. Με την παράδοση εθνικών εδαφών για τη δημιουργία ισραηλινής βάσης στην Κρήτη, η Ελλάδα δίνει το απαραίτητο επιχειρησιακό βάθος για τις επιθετικές βλέψεις του Ισραήλ στις γειτονικές του χώρες και καθίσταται η ίδια στόχος.
Μέσω της «τριμερούς», η πατρίδα μας υποβαθμίζεται  σε εργαλείο του «νέου αμυντικού δόγματος» του Ισραήλ, και της αφαιρείται  έτσι  οριστικά τη δυνατότητα και ο ρόλος του στρατηγικού πρωταγωνιστή, σε μια εποχή όπου επαναπροσδιορίζονται εκ θεμελίων οι στρατηγικοί προσανατολισμοί σε ολόκληρη την Ευρασία.

Επιπλέον, ανατρέπεται η παραδοσιακά θετική στάση της Ελλάδας υπέρ των δικαίων του Παλαιστινιακού λαού. Tο κράτος – τρομοκράτης του Ισραήλ, εδώ και δεκαετίες κλέβει τα εδάφη του, καθιστώντας τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο, εφαρμόζοντας καθεστώς απαρτχάιντ, χωρίς να παραλείπει να ξεπουλά τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των κατεχομένων εδαφών της Παλαιστίνης, κατ’ ανάλογο τρόπο που το εγχώριο κατοχικό καθεστώς ξεπουλά τον πλούτο της δικής μας πατρίδας, αφού έχει ήδη βάλει «χέρι» με την βοήθεια των Κυπρίων πολιτικών στα αποθέματα αερίου και της Κύπρου.

Ως εθνικοαπελευθερωτικό Μέτωπο, το ΕΠΑΜ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του:
-Στον Παλαιστινιακό λαό που νιώθει τις σκληρές συνέπειες της στρατιωτικής κατοχής και δεν σταμάτησε ποτέ να παλεύει για την ελευθερία.

-Στον λαό της Κύπρου που μέσω της σχεδιαζόμενης διχοτόμησης ετοιμάζεται να παραδοθεί στον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας.

-Στον λαό της Συρίας που αντιστέκεται γενναία εδώ και χρόνια στην απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική επίθεση.

Θεωρούμε ότι στο βαθμό που διεκδικούμε τα αυτονόητα δικαιώματα του Ελληνικού Λαού, που το καθεστώς κατοχής και οι υψηλοί προστάτες του έχουν αφαιρέσει μετά από 7 χρόνια μνημονικών πολιτικών, δεν μπορούμε παρά να στηρίζουμε κάθε λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία του.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΕΠΑΜ και κάθε συμπολίτη μας, στην κινητοποίηση ενάντια στην τριμερή συμμαχία, την Πέμπτη 15/6, στις 19:00, στο άγαλμα Βενιζέλου.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΛΑΟΙ ΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΡΑΤΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου