Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Προβολή ντοκυμανταίρ για το νερό, την Τετάρτη 14/6, ώρα 18:00Στα πλαίσια του κύκλου επιμόρφωσης που διοργανώνει η Τ.Ο. Ε.ΠΑ.Μ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σας προσκαλούμε
την Τετάρτη 14/6 ώρα 18:00
στα γραφεία του Ε.ΠΑ.Μ
(Λαδάδικα, Ναυμαχίας Έλλης 4, 5ος όροφος) 
όπου θα πραγματοποιηθεί η προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο:

Σταγώνες. Ένα ντοκιμαντέρ για τις περιπέτειες το νερού στην Ελλάδα

Θ’ ακολουθήσει διάλογος και σχολιασμός γύρω από το ντοκιμαντέρ, όπως και σκέψη για μελλοντική δράση.

΄΄Γιατί το νερό είναι ελευθερία και όπως η ελευθερία των ανθρώπων σήμερα πλήττεται και αυτό, έτσι μοιραία πρέπει να παλέψουμε΄΄

Σας περιμένουμε να ανταλλάξουμε γνώση και απόψεις.

Η εκδήλωση στο facebook: https://www.facebook.com/events/1394948540582948

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 694 7457 959

"Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ" θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτού του ντοκιμαντέρ.

Ταξιδεύοντας σε πέντε περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό και Βόλο) θα δούμε ότι ο πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουν συμπολίτες μας εδώ και χρόνια και σήμερα χτυπά τις πόρτες όλων μας.

Στη Θεσσαλονίκη μας πολλοί αρνούμαστε να το κατανοήσουμε. Κι ας έχουμε μπροστά μας μια πιθανή ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ (παρά το μαζικό και σαρωτικό αντίθετο δημοψήφισμα) ή και το δηλητηριασμό του νερού μέσω της δραστηριότητας στα μεταλλεία Χαλκιδικής.

Η Τ.Ο του Ενιαίου Παλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ) Αν. Θεσσαλονίκης προβάλει λοιπόν στις 14/6 αυτό το ντοκιμαντέρ με απώτερο στόχο την ενημέρωση, τη διεξαγωγή γόνιμου διάλογου και σκέψη για μελλοντική δράση.

Γιατί το νερό είναι ελευθερία και όπως η ελευθερία των ανθρώπων σήμερα, πλήττεται και αυτό, έτσι μοιραία πρέπει να παλέψουμε.