Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση - Κάλεσμα για τη δίκη των αγωνιστών της Χαλκιδικής στις 10/11/16.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Στον μακρόχρονο αγώνα τους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής έχουν κερδίσει την εκτίμηση και τον θαυμασμό όλων των κοινωνικών κινημάτων, αλλά και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, για το θάρρος, την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητά τους να προασπίσουν τον τόπο τους και τη ζωή τους.

Δυστυχώς όμως, όπως συμβαίνει συνήθως, μαζί με τις λαμπρές σελίδες των δίκαιων λαϊκών κινητοποιήσεων, γράφονται και οι άλλες, οι μαύρες σελίδες της κρατικής καταστολής.

Αυτό συνέβη και στις 21 Οκτώβρη του 2012, όταν μια ειρηνική πορεία χιλιάδων διαδηλωτών στις Σκουριές βρέθηκε αντιμέτωπη με την θηριωδία των ΜΑΤ. Η απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά, ξυλοδαρμούς και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, ξεπέρασε σε αγριότητα κάθε προηγούμενο και είχε ως αποτέλεσμα πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς, πολλές καταστροφές και 14 συλλήψεις.


Για την απίστευτη αγριότητα που επέδειξαν οι δυνάμεις καταστολής, η οποία σόκαρε ακόμα και τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες, κανένας δεν έδωσε εξηγήσεις και, πολύ περισσότερο, κανένας δεν λογοδότησε ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οι συλληφθέντες διαδηλωτές όμως, πέρασαν από δίκη και 4 από αυτούς καταδικάστηκαν και έχουν ασκήσει έφεση. Οι τρεις από αυτές τις εφέσεις εκδικάζονται αυτήν την Πέμπτη, 10 Νοέμβρη, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Το ΕΠΑΜ – Τομέας Θεσσαλονίκης δηλώνει για άλλη μια φορά, απερίφραστα την αντίθεσή του στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, πάγια θέση του ΕΠΑΜ, η οποία επισημοποιήθηκε και με ομόφωνο ψήφισμα στο πρόσφατο Συνέδριο του ΕΠΑΜ.
Καταδικάζουμε ρητά τις διώξεις που υφίστανται οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, ως πολιτικές διώξεις και ως προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε λαϊκής αντίδρασης.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΕΠΑΜ, αλλά και όλο το λαό της πόλης μας, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των ΕπιτροπώνΑγώνα Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους 3 διωκόμενους αγωνιστές.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΥ, ΑΥΡΙΟ ΕΓΩ!

ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου