Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Παρέμβαση στην Ε΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης για τους πλειστηριασμούς (βίντεο)


Παρέμβαση διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8/11 στα γραφεία της Ε' ΔΟΥ από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, στον οποίο μετέχει ενεργά κι από την αρχή το ΕΠΑΜ. Αφορμή στάθηκε η απόπειρα πλειστηριασμού από την εν λόγω ΔΟΥ, της πρώτης κατοικίας μίας 63χρονης γυναίκας.


Έγινε ενημέρωση του κόσμου με φυλλάδια για το ανεπίτρεπτο της συνέχισης των πλειστηριασμών, αλλά στην προσπάθεια να συνομιλήσουν οι συγκεντρωθέντες με την διευθύντρια της ΔΟΥ, ήρθαν αντιμέτωποι με δύναμη των ΥΜΕΤ που είχε συγκεντρωθεί στον προθάλαμο του ορόφου των γραφείων της εφορίας! Μετά από την έντονη απαίτηση των διαδηλωτών, οι άντρες των ΜΕΤ πήραν την εντολή ν’ αποσυρθούν, η δ/ντρια ωστόσο αρνιόταν να συνομιλήσει με τους συγκεντρωθέντες, και στον ακατανόητο πανικό της κλειδαμπαρώθηκε αρχικά στον όροφο μην επιτρέποντας την πρόσβαση σε κανέναν(!), και στη συνέχεια στο γραφείο της μαζί με τον υποδιευθυντή της (κατά δήλωσή του) και ένα-δύο υπαλλήλους! Μέσα στη σύγχυση που βρέθηκε, και χρησιμοποιώντας τον αξιωματικό της αστυνομίας ως κλητήρα των εντολών της(!), απαίτησε στην αρχή να εισέλθει στο γραφείο της μόνο μια αντιπροσωπεία δύο ατόμων(!) πράγμα που δεν έγινε δεκτό, ακολούθως απαίτησε να φύγουν οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες, πράγμα που ομοίως δεν έγινε δεκτό, και στη συνέχεια έκανε τη χάρη(!) στους συγκεντρωθέντες να τους αφιερώσει (όπως δήλωσε) δύο λεπτά εμφανιζόμενη στο άνοιγμα της πόρτας του γραφείου της!

Αυτό που μας εκπλήσσει είναι η χωρίς αιδώ προσπάθεια ορισμένων κρατικών υπαλλήλων να πασχίζουν να δικαιολογήσουν τις αδικαιολόγητες ενέργειές τους με γελοία και ανόητα επιχειρήματα, στρουθοκαμηλίζοντας μπροστά στα αδιέξοδα που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Αναρωτιέται κανείς αν αντιλαμβάνονται το ότι βρίσκονται και οι ίδιοι μπροστά σ’ αυτά τα αδιέξοδα˙ ή αν έχουν αποδεχθεί τους εαυτούς τους ως ορτινάντζες του δωσίλογου καθεστώτος, νοιαζόμενοι μόνο να διασωθούν οι ίδιοι έστω και έρποντας! Όπως και να έχει, ο αγώνας είναι εδώ, με ένταση και καθημερινός, και εναπόκειται στον καθέναν να επιλέξει την προσωπική και συλλογική αξιοπρέπεια ή το σύρσιμο…

Το ΕΠΑΜ, με το ειδικό βάρος του στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με κάθε κοινωνική ή πολιτική συλλογικότητα για την περιουσία του ελληνικού λαού, όπως επιτάσσει η αξιοπρέπεια του λαού αυτού και η υπεράσπιση της συνταγματικής νομιμότητας. Είμαστε μπροστά στον αγώνα για την προάσπιση της περιουσίας των Ελλήνων, δημόσιας και ιδιωτικής, για να επιστραφούν στα χέρια τους τα κατασχεθέντα και κλαπέντα μετά την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής. 

Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα απο την παρέμβαση στο βίντεο που ακολουθούν:
... ... ... ... ... ... ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου