Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Κάλεσμα συμπαράστασης στο στρατοδικείο του αρχιλοχία Βαγγέλη Φώτη



ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6/2/18, στις 9:00 π.μ. έξω από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης (Καυτατζόγλου 1, παραπλεύρως της ΕΡΤ3)

Το ΕΠΑΜ δηλώνει την αμέριστη πολιτική και ηθική του συμπαράσταση στον αρχιλοχία Βαγγέλη Φώτη που, τιμώντας τη στολή και το εθνόσημό του, αρνήθηκε να συναινέσει δια της συμμετοχής του στη μετατροπή του ελληνικού στρατού σε στρατοπεδάρχη εγκλωβισμένων προσφύγων με άνωθεν και έξωθεν εντολές.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Μετώπου, αλλά και όλον τον λαό της πόλης σε μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης στο στρατοδικείο που πρόκειται να περάσει,

Την ΤΡΙΤΗ 6/2/18, στις 9:00 π.μ. έξω από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης (Καυτατζόγλου 1, παραπλεύρως της ΕΡΤ3).


Υπενθυμίζουμε ότι στις 30/11/17 αθωώθηκε πανηγυρικά από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο υπολοχαγός Μ. Τοκατλίδης, ο οποίος κατηγορούνταν για τους ίδιους ακριβώς λόγους: άρνηση να αναλάβει υπηρεσία στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, δηλαδή άρνηση να συμμορφωθεί στην υποβάθμιση του ρόλου και της αποστολής του ελληνικού στρατού, άρνηση να γίνει επίορκος προς το Σύνταγμα και την Πατρίδα!

Τώρα, είναι η ώρα να σταθούμε δυναμικά στο πλευρό του Βαγγέλη Φώτη, να διαδηλώσουμε αποφασιστικά την αντίθεσή μας στη δίωξή του και να γιορτάσουμε μαζί του την αίσια έκβαση της υπόθεσής του! Διότι, στο βαθμό που το στρατοδικείο επιθυμεί να σεβαστεί τη δημοκρατική νομιμότητα και αυτόν το ίδιο τον στρατιωτικό κανονισμό, η αθώωση του Β. Φώτη είναι βέβαιη!

Η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων επιλέγει να παραβλέπει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει τεθεί υπό κατοχή ξένων δυνάμεων και συνεχίζει να συμπράττει και να ακολουθεί τις εντολές των δοσιλογικών κυβερνήσεων. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν κάποιοι ένστολοι, οι οποίοι υψώνουν το ανάστημα και ανοίγουν τον δρόμο της έμπρακτης αντίστασης στο καθεστώς κατοχής και του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα! Προς άπαντες όσους διώκουν αυτούς τους στρατιωτικούς, με την έωλη και παντελώς ανυπόστατη κατηγορία της «άρνησης υπηρεσίας», δηλώνουμε ευθαρσώς και σε όλους τους τόνους ότι:

Κάθε δίωξη στρατιωτικού που υπερασπίζεται το αξιόμαχο του στρατεύματος και την αυστηρή προσήλωση του στρατού στα καθήκοντά του, είναι δίωξη πολιτική σε βάρος των πιο άξιων στελεχών του. Κάθε δίωξη στρατιωτικού που, τιμώντας το εθνόσημό του, υπερασπίζεται τη βασική του αποστολή στην προστασία του ελληνικού λαού, είναι δίωξη πολιτική σε βάρος των ένστολων παιδιών του. Κάθε δίωξη στρατιωτικού που τιμά τον όρκο του στην πατρίδα και το σύνταγμα και όχι την υποταγή του στρατού σε ύποπτα οικονομικά συμφέροντα και έξωθεν εντολές, είναι δίωξη πολιτική σε βάρος των πιο συνειδητών παιδιών μας, αυτών που είναι έτοιμα να χύσουν το αίμα τους, αν χρειαστεί, στην υπεράσπιση του πατρίου εδάφους.

Η δίωξη του αρχιλοχία Βαγγέλη Φώτη, που αρνήθηκε την ανάληψη υπηρεσίας στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης με θύματα τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες, είναι δίωξη πολιτική. Άρνηση διαταγής δεν υφίσταται όταν η υπηρεσία για την οποία έχει διαταχθεί ο στρατιωτικός, δεν αποτελεί έργο αναγόμενο άμεσα στο μαχητικό προορισμό του. Επιπροσθέτως είναι προδήλως παράνομη εφόσον στηρίζεται στην αντεθνική –και συνεπώς παράνομη- επιλογή της πολιτικής ηγεσίας να μην εφαρμόζει τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο για το προσφυγικό προς όφελος και των προσφύγων και του ελληνικού λαού. Αντιθέτως επιλέγει να καταστήσει την Ελλάδα ένα απέραντο στρατόπεδο λαθρεμπορίου ανθρώπινων ψυχών ακολουθώντας τις εντολές της Μέρκελ και της Ε.Ε., φορτώνοντας την ευθύνη υλοποίησης αυτών των εντολών στις πλάτες του ελληνικού στρατού.

Η άρνηση του διατασσομένου να υπακούσει σε έξωθεν επιταγές που αντιτίθενται στο εθνικό συμφέρον, δεν συγκροτεί ανυπακοή και ούτε καν πειθαρχικό αδίκημα. Αποτελεί υποχρέωση που απορρέει από τον όρκο του. Συνιστά πράξη εντιμότητας, ήθους, λεβεντιάς και πατριωτικής συνέπειας. Και έτσι επιβάλλεται να εκτιμηθεί.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6/2/18, στις 9:00 π.μ.
έξω από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης
(Καυτατζόγλου 1, παραπλεύρως της ΕΡΤ3)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου