Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Τα τιτιβίσματα δε σας ξεπλένουν - Το έγκλημα είναι διαρκές



Τσαβούσογλου: "...Μας λένε “Κατά βάθος είναι καλό παιδί, μη δίνετε σημασία (ας το παραβλέψουμε)”. Ναι αλλά μέχρι πού θα πάει; Τον πήρατε αναγκαστικά στην κυβέρνηση (συνασπισμού), κι εμείς να παραβλέπουμε; Κι η υπομονή μου έχει όρια. Δεν είναι ανεξάντλητη..."...

του Κυριάκου Κυριακόπουλου

"Δείχνουμε ωριμότητα αλλά... Γι' αυτό επειδή κάποια πολιτικά πράγματα είναι μεταξύ μας δεν θέλω να τα πω. Βασικά γνωρίζουμε ότι...
και η νυν κυβέρνηση είναι ενοχλημένη από αυτό το κακομαθημένο παιδί που είναι υπουργός.

"...Τι θα γίνει λοιπόν; Θα ανεχόμαστε τους κακομαθημένους; Η δουλειά μας είναι να απασχολούμε αυτούς;;;"

Τα tweets Γεωργιάδη - Κουμουτσάκου και οι δηλώσεις Λοβέρδου
Η Αμυντική και η Εξωτερική Πολιτική μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ασκείται με βερμπαλισμούς στην τηλεόραση...
3:13 μ.μ. - 26 Φεβ 2017

Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες ας μιλάει μόνον το ΥΠΕΞ.
Καθήκον του ΥΠΕΘΑ είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα.
12:51 μ.μ. - 26 Φεβ 2017

Λοβέρδος: Ανεύθυνοι και επικίνδυνοι Τσίπρας και Καμμένος
Για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου εξέδωσε ανακοίνωση ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:
«Ακριβώς επειδή πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας και υπουργός ο κ. Καμμένος ανησυχούμε για τα εθνικά μας θέματα. Γιατί μόνο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι θα επέλεγαν αντί του ενιαίου εσωτερικού μετώπου στα εθνικά θέματα, τον διχασμό και την πόλωση», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι παραπάνω δηλώσεις όπως αντιλαμβάνεστε συνιστούν κορυφαίο πρόβλημα εθνικής ανευθυνότητας και όχι μόνο. Και αυτό δεν το λέμε γιατί μας βρίσκουν σύμφωνους οι επικίνδυνοι, αποσπασματικοί όσο και ανεύθυνοι κυβερνητικοί χειρισμοί. (Άλλωστε την άποψή μας επ’ αυτών την έχουμε εκφράσει συγκεκριμένα και σε κάθε περίπτωση. Βλέπε ΕΔΩ σχετικό μας άρθρο)

Όλοι αυτοί όμως οι οποίοι ασκούν πολιτική εξουσία -ακόμη και από τη θέση της αντιπολίτευσης σήμερα, ενώ έχουν υπάρξει κυβερνητικοί διαχειριστές στο παρελθόν- οφείλουν σιωπή. Σιωπή και περισυλλογή. Περισυλλογή και υπεύθυνη παρασκηνιακή απόπειρα συνεννόησης. Συνεννόησης και συνετισμού. Συνετισμού και πρόληψης. Συνετισμού και συνεννόησης, όχι με τον απερίσκεπτο Καμμένο, αλλά με τον υπουργό εθνικής άμυνας.

Κι αυτό οφείλουν να το πράξουν, διότι απέναντί τους, δεν έχουν ένα εκλογικό σώμα υποχείριο, πρόθυμοι να το τσιμπολογήσουν ανά πάσαν στιγμή.

Απέναντί τους έχουν το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας στο σύνολό του, το οποίο επίσης στο σύνολό του επιβουλεύεται τη χώρα μας. Και οι ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση είναι διαχρονικές και συνένοχοι είναι απαξάπαντες όπως ήδη έχουμε τονίσει ΕΔΩ.

Και όταν η κατάσταση είναι αυτή, κάθε δημόσια δήλωση ανάλογου ύφους και περιεχομένου από συνδιαχειριστές της εξουσίας (διότι αυτό είναι που προσδίδει θεσμική ιδιότητα σε αυτές τις δηλώσεις), δεν συμβάλουν στην αποκατάσταση των συνεπειών εξ αιτίας των απερίσκεπτων πρακτικών του Καμμένου, αλλά συμβάλουν αντικειμενικά στην υπερενίσχυση της ρητορικής του αντιπάλου, και με αυτή την έννοια... Και ανεξάρτητα από τις όποιες προθέσεις... Μόνο ως πεμπτοφαλαγγίτικες μπορούν να εκλαμβάνονται.

Και όλα αυτά βεβαίως τα λέμε, όχι για να επικροτήσουμε τους ανεύθυνους χειρισμούς του Καμμένου, ούτε βεβαίως για να συγκαλύψουμε τις τεράστιες ευθύνες αυτής της κυβέρνησης στο σύνολό της, που πλειοδοτεί σε εθνική ανεπάρκεια και περιστασιακά προσλαμβάνει και χαρακτηριστικά εθνικής μειοδοσίας. Τονίσαμε άλλωστε πως: "Η υιοθέτηση μιας μεγαλόστομης επικοινωνιακής ρητορικής από τη μεριά της Ελλάδας, οφείλει να συνοδεύεται από την απαραίτητη ετοιμότητα, αποφασιστικότητα και κυρίως την πολιτική βούληση, έτσι ώστε στην επόμενη πρόκληση να καταδειχτεί στους πάντες πως δεν ήταν κούφια και ανέξοδη ρητορική, αλλά μέρος του επιχειρησιακού σχεδιασμού που οφείλει ΚΑΙ να προειδοποιεί ΚΑΙ να εννοεί αυτά που δηλώνει. Διότι σε διαφορετική περίπτωση αυτή η ρητορική γίνεται μπούμερανγκ και οδηγεί σε ραγδαία αυτογελοιοποίηση και φυσικά δρομολογεί τραγωδίες".

Όλα αυτά τα λέμε διότι, αντιδράσεις οι οποίες αρκούνται μονομερώς στην απαξίωση του έτσι κι αλλιώς απαξιωμένου Καμμένου, χωρίς να τοποθετούνται με αντίστοιχη αυστηρότητα απέναντι στην κλιμάκωση της Τουρκικής επιθετικότητας, είναι προφανές ότι δε συνιστούν εθνική στάση, και συμβάλουν τα μέγιστα στον εθνικό διχασμό.

Σε αυτές τις συνθήκες το πολιτικό σύστημα αυτό που οφείλει, είναι να συναισθανθεί συνολικά τις μεγάλες του ευθύνες για όλα όσα δεν έκανε, και να αλλάξει ρότα πριν να είναι αργά. Και όλα αυτά βεβαίως δε γίνονται με tweets και τιτιβίσματα, αλλά με υπεύθυνη θεσμική διαχείριση που αντιμετωπίζει και δεν διογκώνει το πρόβλημα.

Διότι κατά τα λοιπά, ΚΑΙ οι γελοίοι... ΚΑΙ οι ανεύθυνοι... ΚΑΙ οι πολιτικοί καιροσκόποι... Θα είναι το ίδιο συνυπεύθυνοι για κορυφαία εθνική τραγωδία. Και φυσικά κανείς απ’ αυτούς δε θα λυτρωθεί, προσβλέποντας στα εύσημα του Τσαβούσογλου για την προσεγμένη και διπλωματική γλώσσα που υιοθετεί απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Διότι όλοι εσείς κύριοι οφείλετε να γνωρίζετε, ότι την κρίσιμη στιγμή θα είστε πρωτίστως υπόλογοι, όχι για το βαθμό χρήσης της διπλωματικής γλώσσας ή των μεγαλοστομιών που χρησιμοποιήσατε την ώρα της επικοινωνιακής αντιπαράθεσης, αλλά...
  • Για την επιθετική διπλωματία που συνολικά δεν ασκήσατε...
  • Για τη μυστική διπλωματία που απαξάπαντες ανεχτήκατε...
  • Για τη στρατηγική επάρκεια που δε διασφαλίσατε...
Και κυρίως για την κατάντια στην οποία οδηγήσατε την κατεχόμενη πατρίδα μας, με εξαθλιωμένο πληθυσμό, στις μνημονιακές συμπληγάδες, στρατηγικά ανοχύρωτη και τραγικά μόνη, χωρίς υπερασπιστές και στηρίγματα στα εθνικά της δίκαια έναντι όσων τα επιβουλεύονται διαχρονικά.
Και γι αυτή την κατάντια, οι ευθύνες όλων σας είναι ΚΑΙ δεδομένες ΚΑΙ απαράγραπτες.

Σχετικό μας άρθρο...

από το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου