Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ανιστόρητος και εν δυνάμει επικίνδυνος ο Υπουργός Εξωτερικών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Σε μια χρονική συγκυρία που η Άγκυρα αλωνίζει στη Θράκη, δεν επιτρέπεται σε κανέναν Έλληνα, ιδίως όταν πρόκειται για τον Υπουργό Εξωτερικών να λέει ότι «στην Θράκη διατηρήθηκαν στοιχεία που φέρουν τουρκικές ρίζες. Δεν λέω τουρκικά στοιχεία, λέω στοιχεία με τουρκικές ρίζες. Ενώ όσον αφορά την Τουρκία, είχαμε δυσκολίες στην διατήρηση των 250.000 Ρωμιών από τους οποίους απέμειναν 2000-3000».

 Το βασικό χαρακτηριστικό των μειονοτήτων που έμειναν στη Θράκη μετά τη συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών ήταν η μουσουλμανική θρησκεία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης και όχι η εθνική τους καταγωγή, που η Άγκυρα προσπαθεί να «αναδείξει».

 Τη στιγμή που συμπληρώνονται 50 χρόνια από τις απελάσεις των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως και γίνονται συνέδρια για τα γεγονότα αυτά, τόσο από Τουρκικά πανεπιστήμια, όσον από Ελληνικές οργανώσεις, και όταν τα πρώτα αναγνωρίζουν ότι ήταν μια τουρκική πολιτική γραμμή που είχε χαραχθεί από παλαιότερα, δεν είναι δυνατόν ο Έλληνας ΥΠΕΞ να αναφέρει ότι «είχαμε δυσκολίες να διατηρήσουμε τους 250,000 Ρωμιούς», «δυσκολίες» που θυμίζουν κατά κάποιον τρόπο τον ανεκδιήγητο «συνωστισμό» της Σμύρνης.

 Επιπλέον οι δηλώσεις αυτές αποτελούν παραποίηση της ιστορικής αλήθειας και έλλειψη σεβασμού στον Ελληνισμό της Τουρκίας που τόσα υπέστη

. Γι’ αυτό το ΕΠΑΜ τις καταδικάζει ως εθνικά επικίνδυνες και διπλωματικά ατυχείς και ρωτά ευθέως τους συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ και την ηγεσία τους, εάν συμφωνούν με τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ.


 12/05/2015
 Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου