Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Εκδήλωση του ΕΠΑΜ στη Θεσσαλονίκη με θέμα τη Μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία το Σάββατο 31/3


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου, η εκδήλωση του ΕΠΑΜ – Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα: «Γιατί τα μνημόνια είναι παράνομα: μήνυση επί εσχάτη προδοσία», στο ξενοδοχείο Imperial Palace, στην Θεσσαλονίκη.

Ο κόσμος που συνέρευσε και γέμισε την αίθουσα του ξενοδοχείου, παρακολούθησε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση της μήνυσης επί εσχάτη προδοσία που έχει καταθέσει το ΕΠΑΜ στον Άρειο Πάγο, η οποία έχει ήδη ανατεθεί σε εισαγγελέα προκειμένου να ξεκινήσει η προκαταρκτική εξέταση.


Οι κεντρικοί ομιλητές, Φ. Σπ. Μαζαράκης, Γ. Γκινοσάτης και Δ. Καζάκης, καθήλωσαν το κοινό με τις ολοκληρωμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες τοποθετήσεις τους.
Ο Δρ. Φώτιος Σπυρίδωνος Μαζαράκης, συντάκτης της μήνυσης, ανέπτυξε στην ομιλία του την μεγάλη εξαπάτηση του ελληνικού λαού με την έντεχνα κατασκευασμένη εντύπωση ότι όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που καταστρέφουν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, είναι απολύτως νόμιμοι και αναπόφευκτοι. Ο κ. Μαζαράκης απέδειξε ότι όλα είναι παράνομα και απολύτως ακυρώσιμα, αφού τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις ουδέποτε κυρώθηκαν από την ελληνική βουλή, ως όφειλαν.
Ο Γιάννης Γκινοσάτης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΠΑΜ, τεκμηρίωσε το πραξικόπημα που συντελέστηκε τον Ιούλιο του 2015 με την ακύρωση στην πράξη του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Ένα δημοψήφισμα όπου το ερώτημα ήταν απολύτως σαφές, επομένως απόλυτα σαφής ήταν και η απάντηση του ελληνικού λαού σ’ αυτό και άρα μη επιδεχόμενη παρερμηνείας.
Ο Δημήτρης Καζάκης, Πρόεδρος του ΕΠΑΜ, έθεσε το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο της μήνυσης και τόνισε την ανάγκη για ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος, ως μόνη οδό σωτηρίας του ελληνικού λαού από τη γενοκτονία την οποία υφίσταται και τον εθνικό ακρωτηριασμό. Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση, όπου απαντήθηκαν ερωτήσεις του κοινού.

Το ΕΠΑΜ δεσμεύεται απέναντι στον ελληνικό λαό ότι τη μάχη αυτή θα τη συνεχίσει μέχρι τέλους. Τόσο
με τη Νομική Δέσμευση, όσο και με τη Μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία, το ΕΠΑΜ έχει μπει σ’ ένα δρόμο στον οποίο δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα. Στον δρόμο αυτόν, καλούμε κάθε συνεπή, δημοκρατική και πατριωτική αντιμνημονιακή δύναμη, σε συστράτευση και συμπόρευση.

Θεσσαλονίκη 1/4/2018
Γραφείο Τύπου ΕΠΑΜ Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου