Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ένας δρόμος για τον κ. Μπουτάρη: Η παραίτηση!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καθώς διανύει τη δεύτερη θητεία του στο Δήμο Θεσσαλονίκης, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης, αν μη τι άλλο, έχει αποδειχθεί ένας άξιος δήμαρχος σε πάρα πολλούς τομείς!

Ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα… κατορθώματά του, τις δηλώσεις του για μετονομασία του αεροδρομίου και του ΚΤΕΛ της πόλης, όλες τις απόψεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει σχετικά με το υβριδικό κρατίδιο των Σκοπίων, την επιμονή του να αποκαλεί αυτήν τη μαριονέτα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και την αλαζονική του περιφρόνηση στη λαϊκή βούληση που εκφράστηκε με τα συλλαλητήρια, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τον κ. Μπουτάρη ως άξιο δήμαρχο της πόλης των Σκοπίων!

Εκτός όμως από αυτό, θα τον αδικούσαμε, αν δεν τον αναγνωρίζαμε και ως άξιο δήμαρχο των… απανταχού της γης κατατρεγμένων:

Άξιος δήμαρχος των… κατατρεγμένων σιωνιστών, τους οποίους φρόντισε να τιμήσει κατά την ορκωμοσία του, φορώντας το ρατσιστικό, ναζιστικό σύμβολο «άστρο του Δαυίδ», που προσβάλλει τη μνήμη των βασανισμένων και δολοφονημένων Εβραίων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Σε μια επίδειξη άκρως επιλεκτικής ιστορικής μνήμης, ο κ. Μπουτάρης πρόσφατα, φρόντισε να μας υπενθυμίσει ότι πολλοί Εβραίοι της πόλης μας -λησμονώντας να διευκρινίσει ότι επρόκειτο για Έλληνες πολίτες εβραϊκού θρησκεύματος- καταδόθηκαν στους ναζί, αλλά «ξέχασε» ότι πάρα πολλοί σώθηκαν από μη Εβραίους συμπολίτες τους, όπως και με τη βοήθεια του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. «Ξέχασε» επίσης ο κ. Μπουτάρης, ότι πολλοί Έλληνες πολίτες εβραϊκού θρησκεύματος καταδόθηκαν από δοσίλογους ομόθρησκούς τους, όπως και ότι ο διεθνής σιωνισμός ήταν σε αγαστή συνεργασία με το ναζιστικό καθεστώς, χρησιμοποιώντας στη συνέχεια τα θύματα του ναζιστικού πογκρόμ, ως τον ηθικό μοχλό πίεσης για τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. Ο κ. Μπουτάρης υποδέχεται κατά καιρούς μετά βαΐων και κλάδων τους εκπροσώπους του σιωνιστικού κράτους, είτε για να αναγάγει την πόλη μας σε ορμητήριο της καταλήστευσης των φυσικών πόρων Ελλάδας – Κύπρου – Παλαιστίνης, μέσω της περίφημης  «τριμερούς» συνεργασίας, είτε για τα εγκαίνια του «Μουσείου Ολοκαυτώματος», από το οποίο λείπει μια πολύ σημαντική πτέρυγα: αυτή των ομοθρήσκων τους, ντόπιων σιωνιστών συνεργατών των Ναζί οι οποίοι δικάστηκαν στις δίκες δωσιλόγων. Άξιος!

Άξιος δήμαρχος των… κατατρεγμένων Τούρκων, καθώς δεν χάνει ευκαιρία να υπερτονίζει το οθωμανικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης, να αναδεικνύει τα μνημεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, να υμνεί τον Κεμάλ Ατατούρκ και άλλα πολλά, με τόση θέρμη και ζήλο που κοντεύει να αφήσει το τουρκικό ΥπΕξ χωρίς δουλειά! Η καλλιέργεια στους πρώην κατακτημένους λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας της αντίληψης ότι αποτελούν μέρος της κοινής οθωμανικής κληρονομιάς, αποτελεί μια από τις βασικές επιδιώξεις της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Για τον σκοπό αυτό έχει συσταθεί ειδική υπηρεσία, η Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (ΤΙΚΑ), μια υπηρεσία αιχμής για την επίτευξη αυτού που αποκάλυψε με δήλωσή του το 2014, ο Αχμέτ Νταβούτογλου:
«χωρίς να πολεμήσουμε, χωρίς να παραβιάσουμε κανένα σύνορο, θα συνδέσουμε και πάλι το Σεράγεβο με τη Δαμασκό, τη Βεγγάζη με το Ερζερούμ και το Βατούμ. Αυτή είναι η πηγή της δύναμης μας καθώς, μπορεί όλες αυτές οι περιοχές να σας φαίνονται ξεχωριστές χώρες αλλά πριν από 110 χρόνια η Υεμένη με τα Σκόπια ήταν κομμάτια της ίδιας χώρας. Όπως και το Ερζερούμ με τη Βεγγάζη.»

Όμως, ούτε οι μεγαλοϊδεατισμοί για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ούτε οι υπόγειες διαδρομές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών για τη δημιουργία του μουσουλμανικού τόξου στα Βαλκάνια, ούτε η απροκάλυπτη επιθετικότητα και ο επεκτατικές βλέψεις της γείτονος σε Αιγαίο και Θράκη, ούτε καν η συνεχιζόμενη κατοχή της μισής Κύπρου, πτοούν τον αγαπητό κ. Μπουτάρη απ’ το να διακηρύσσει την αδελφοσύνη Ελλήνων και Τούρκων και την άνευ όρων «φιλειρηνική» του διάθεση. Άξιος!

Άξιος δήμαρχος των… κατατρεγμένων εκπροσώπων της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην Ελλάδα: εν πρώτοις του κ. Φούχτελ, τον οποίο ο κ. Μπουτάρης υποδέχεται με τον αποικιοκρατικό του τίτλο ως «υπουργό επί των Ελληνικών Υποθέσεων» της… Γερμανίας(!!!) και που προωθεί την υποθήκευση και λεηλάτηση της περιουσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης υπέρ γερμανικών συμφερόντων! Όπως και των άλλων «κατατρεγμένων» εκπροσώπων, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Ιδρύματος Ροκφέλερ, της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και του γερμανικού ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, καθώς και μιας μακράς λίστας ΜΚΟ, οργανισμών και ιδρυμάτων. Με τη συνεργασία των παραπάνω, η πόλη μας απολαμβάνει… «έργα πνοής»: από την καύση απορριμμάτων στο εργοστάσιο Τιτάν, μέχρι την προώθηση της βιοτεχνολογίας και της γενετικής μηχανικής στην παραγωγή τροφίμων, ώστε να καταστεί η Θεσσαλονίκη «ανθεκτική πόλη». Ηλεκτροκίνητα οχήματα, έξυπνη αστική εφοδιαστική αλυσίδα, πισίνες και τεχνητές παραλίες στο Θερμαϊκό, πάρκα τσέπης, αστικές αναπλάσεις, πράσινα δώματα και κρεμαστούς κήπους, κήπους βροχής στα πεζοδρόμια,  συνεργασία με την ΕΥΑΘ προς επεξεργασία λυμάτων για την παραγωγή ενέργειας, εργοστάσια καύσης επικίνδυνων και μη απορριμμάτων, υδατοδρόμιο, ποδηλατικές διαδρομές, ενιαία αρχή μεταφορών… Αυτά και άλλα θαυμαστά μας επιφυλάσσει η ευφάνταστη διοίκηση Μπουτάρη, υλοποιώντας τους στόχους του αναπτυξιακού προγράμματος «Θεσσαλονίκη 2030, ανθεκτική πόλη», με την καθοδήγηση της Παγκόσμιας Τράπεζας που παρέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία. Αυτό που δεν μας λέει, σίγουρα για να μη μας… στεναχωρήσει, είναι το πού θα βρει  ο ήδη καταχρεωμένος από την προηγούμενη διοίκηση Δήμος τα απαραίτητα κονδύλια για την πραγματοποίηση ενός τόσο φιλόδοξου σχεδίου. Εντελώς συμπτωματικά η αναγκαία τεχνογνωσία δεν βρέθηκε πουθενά αλλού, παρά στην Παγκόσμια Τράπεζα, εντελώς συμπτωματικά ο Δήμος αναζητεί κονδύλια για τη χρηματοδότηση αυτών των έργων μέσω δημοτικών ομολόγων, στα οποία η ΠΤ εξειδικεύεται… Άλλωστε ο κ. Μπουτάρης έχει ήδη δείξει ότι βαδίζει τον δρόμο του υπερδανεισμού και της υπερχρέωσης, φορτώνοντας στα 25 εκατ. ευρώ προηγούμενο χρέος του Δήμου, άλλα 20 εκατ. με το δάνειο που πήρε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων! Χωρίς να… ιδρώσει το αυτάκι του και χωρίς να χάσει στο ελάχιστο την παροιμιώδη «χαλαρότητα» που τον έκανε διάσημο στο Πανελλήνιο! Γιατί όχι; Μήπως από την τσέπη του θα τα ξεπληρώσει; Παράλληλα, ο καλός μας δήμαρχος φροντίζει να μας διασκεδάζει με κάθε λογής φιέστες, γκέι πράιντ, μαραθώνιους, ημιμαραθώνιους, μαραθώνιους με αγιοβασίληδες, νυχτερινούς και ημερίσιους, με μπάντες και με μαζορέτες, παγκόσμιες ημέρες, ευρωπαϊκές ημέρες και άλλες εκδηλώσεις αβάσταχτης ελαφρότητας και φαιδρότητας που επιβάλλει η νεοταξίτικη ατζέντα. Άξιος!

Η απαρίθμηση όλων των τομέων στους οποίους αποδείχθηκε η αξιοσύνη του δημάρχου Μπουτάρη είναι αδύνατον να εξαντληθεί σε μια σύντομη ανακοίνωση. Σε έναν μόνο τομέα απέτυχε οικτρά: να αποδειχθεί άξιος δήμαρχος των Θεσσαλονικέων, να ακούσει τους πραγματικούς προβληματισμούς των δημοτών του, να ανταποκριθεί στις πραγματικές τους ανάγκες, να λύσει, ή έστω να προσπαθήσει να λύσει τα πραγματικά τους προβλήματα. Η ανεργία, η φτώχια, τα μαγαζιά που κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα, οι ανεπαρκείς έως ανύπαρκτες μαζικές συγκοινωνίες, τα ατελείωτα ράβε-ξήλωνε των διαφόρων υπηρεσιών στους δρόμους της πόλης, το αιώνιο ανέκδοτο του «μετρό Θεσσαλονίκης» (που ολημερίς το χτίζανε…) δεν λύνονται με έργα βιτρίνας, ούτε με χαζοχαρούμενες εκδηλώσεις. Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, όπως και όλοι οι Έλληνες νιώθουν στους ώμους τους να βαραίνουν τα οχτώ χρόνια σκληρής, νεοφιλελεύθερης πολιτικής και κάτω από τα πόδια τους τη γη να φεύγει, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν και σπίτι και πατρίδα. Απέναντι σε όλα αυτά ο κ. Μπουτάρης, αντί να σταθεί στο ύψος των ευθυνών του, ως εκπρόσωπος της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών του, προτιμά να κάνει τα «γλυκά μάτια» σε αυτήν τη μικρή μειοψηφία που ο διεθνισμός της περιορίζεται στην υπεράσπιση κάθε είδους ξένου εθνικισμού! Ο κ. Μπουτάρης όχι μόνο δεν στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα των δημοτών του, όχι μόνο είναι ένας από τους πιο ένθερμους εκπροσώπους των δυνάμεων κατοχής στην τοπική αυτοδιοίκηση, εφαρμόζοντας κάθε πολιτική που υπαγορεύεται από τα ξένα κέντρα και είναι αυτή που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα, αλλά έχει και το απύθμενο θράσος να προσβάλλει και να χλευάζει τους πολίτες που τον ανέδειξαν, με αλαζονικές και προκλητικότατες δηλώσεις.

Ο «κύριος» αυτός δεν εκπροσωπεί πλέον το λαό της Θεσσαλονίκης παρά μόνο τον εαυτό του. Οι Θεσσαλονικείς εδώ και καιρό δεν τον αναγνωρίζουν ως δήμαρχό τους και απαιτούν την παραίτησή του, ΤΩΡΑ!

Θεσσαλονίκη, 22/2/2018
ΕΠΑΜ – Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου