Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση του Ε.ΠΑ.Μ για την επιδείνωση των σχέσεων Η.Π.Α. - Ρωσίας



Το  Ε.ΠΑ.Μ για την επιδείνωση 
των σχέσεων Η.Π.Α. - Ρωσίας

Το Ε.ΠΑ.Μ καταδικάζει την απόφαση που έλαβε η Βουλή των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α. με την οποία επιβάλλονται νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Οι κυρώσεις αυτές δεν συμβάλλουν στην παγκόσμια ειρήνη, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτουν την κυριαρχία των “γερακιών” στην πολιτική ηγεσία των Η.Π.Α.

Τα αντίμετρα που έλαβε στις 28/7 Μόσχα κατά των ΗΠΑ, έρχονται σε απάντηση των μέτρων που έλαβε ο Ομπάμα πέρυσι τον Δεκέμβριο και είναι αντιστοίχως ισοδύναμα εκείνων. Το Ε.ΠΑ.Μ . υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Μόσχα περίμενε επτά ολόκληρους μήνες για να λάβει αντίμετρα έτσι, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον νέο Πρόεδρο των Η.Π.Α. να βελτιώσει τις διμερείς τους σχέσεις.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης να συστρατευθούν ενάντια στην πολεμοκάπηλη πολιτική του ηγεμονισμού των Η.Π.Α. και των συμμάχων τους. Ιδιαίτερα σημειώνουμε την υποτελή στάση όλων των μέχρι τα σήμερα ελληνικών μνημονιακών κυβερνήσεων να συμβάλουν στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε αντίθεση με κάθε  έννοια εθνικού συμφέροντος και σε βάρος της χειμαζόμενης εθνικής οικονομίας!

Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τον ελληνικό λαό να μην επιτρέψει ένα νέο γαϊτανάκι κυρώσεων υπονόμευσης της ειρήνης! Καλούμε όλους όσους αγαπούν την πατρίδα και το λαό τους να αγωνιστούν για την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας και των αρχών της αυτοδιάθεσης των εθνών και της ανεξαρτησίας των λαών.

Καλούμε όλους τους πατριώτες όπου γης, όλα τα ανεξάρτητα έθνη,  να πιέσουν τις μεγάλες δυνάμεις να εργασθούν για την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία προς όφελος της ανθρωπότητας.

29/7/2017                                                                                                           
Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, Πρέσβυς Ε.Τ.
Επικεφαλής Τομέα Διεθνών Σχέσεων του Ε.ΠΑ.Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου