Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Επαφές του Δ. Καζάκη με φορείς της Θεσσαλονίκης


Σειρά επαφών με κοινωνικούς φορείς και προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης είχε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ., Δημήτρης Καζάκης. Μετά το πέρας των συναντήσεων, εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τους φορείς για την ανταπόκρισή τους, και παράλληλα δήλωσε ικανοποιημένος για τις γόνιμες συζητήσεις και την ανταλλαγή απόψεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του διαλόγου. 
 
Αρχικώς ο Γ.Γ. του ΕΠΑΜ, επικεφαλής κλιμακίου τοπικών στελεχών του κόμματος, συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης του ΟΛΘ (Κωνσταντίνος Μέλλιος πρόεδρος, Δημήτριος Ρούτος αντιπρόεδρος). Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Καζάκης ενημερώθηκε για το σχέδιο ανάπτυξης αλλά και την σε εξέλιξη διαδικασία επιλογής επενδυτή, η οποία θα οριστικοποιηθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου. Η διοίκηση του Οργανισμού δήλωσε αισιόδοξη τόσο για τις εξελίξεις όσο και για την πορεία συνολικά του Λιμένα, καθησυχάζοντας παράλληλα για το ενδεχόμενο πώλησης του Οργανισμού, κάνοντας λόγο για «ρήτρες» που θα πρέπει να τηρηθούν από τους επενδυτές.

Λίγο αργότερα, ο κ. Καζάκης είχε συνάντηση με εκπροσώπους των σωματείων του ΟΛΘ
(μεταξύ των οποίων ο Λάζαρος Τανταλίδης, εκπρόσωπος εργαζομένων στη διοίκηση, και ο Δημήτριος Θηρίου εκπρόσωπος Λιμενεργατών), με τους οποίους έγινε διάλογος ουσίας και σφαιρική ενημέρωση για τα προβλήματα του Λιμένος. Τα σωματεία εργαζομένων του ΟΛΘ εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του ΟΛΘ, παρέθεσαν σειρά σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και ενόψει του ξεπουλήματος του Οργανισμού, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Ειδικότερα, η πρόεδρος Διοικητ. Υπαλλ. ΟΛΘ και γ.γ. της ΟΜΥΛΕ, η Φανή Γουργούρη, μίλησε για «αποδόμηση του Οργανισμού, που είναι καθημερινό φαινόμενο» και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του Λιμανιού. Έκανε λόγο για κατάσταση «ντεκαντάνς» επισημαίνοντας ότι «ο λιμένας έχει αφεθεί στην τύχη του». Να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις των σωματείων για την κατάσταση του Λιμένος, είχαν αρχίσει από το 2010 αλλά δεν έτυχαν καμίας ανταπόκρισης από τις εκάστοτε διοικήσεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι πιέζουν τη διοίκηση να μην υποχωρήσει ως προς την πώληση του Λιμένα.
Εξ άλλου, μια εξ’ ίσου σημαντική συνάντηση είχε ο Γ.Γ. του ΕΠΑΜ με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη. Ο κ. Καζάκης ενημερώθηκε για την τραγική κατάσταση της ανεργίας στην πόλη, η οποία υπερβαίνει το 34%! Ο κ. Τσαραμπουλίδης δήλωσε απαισιόδοξος για το μέλλον, ενώ περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στο εργασιακό ειδικά στον κεντρικό ιστό της πόλης. Μίλησε για την καταβαράθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων ενώ ανέφερε την περίπτωση δίωξης και απόλυσης από την εργασία του, του προέδρου του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής! Ενδεικτικό της προσπάθειας εκφοβισμού των εργαζομένων όπως είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας για την γενική κατάσταση συμφώνησε με τον Γ.Γ. του ΕΠΑΜ, ότι η χώρα χρειάζεται ανασυγκρότηση και όπως είπε χαρακτηριστικά «απαιτείται γκρέμισμα και δημιουργία από την αρχή».

Ενδιαφέρουσα επίσης συνάντηση είχε ο κ. Δ. Καζάκης με εκπροσώπους των Ανασφάλιστων – Ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Χάρης Ευθυμιάδης σκιαγράφησε με πολύ αρνητικό τρόπο την κατάσταση των μικρομεσαίων και ελεύθερων επαγγελματιών. Κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, είναι το άμεσο μέλλον αλλά και το παρόν για τους επαγγελματίες, όπως ανέφερε ο ίδιος. «Το ύψος των εισφορών θα πρέπει να είναι ανάλογο των δυνατοτήτων των ασφαλισμένων», είπε χαρακτηριστικά. Εξέφρασε την οργή του κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υποστηρίζοντας ότι εξαπάτησαν τους ελεύθερους επαγγελματίες στο ζήτημα των οφειλών στο Ταμείο. «Έδωσαν υποσχέσεις που αποδείχθηκαν απλώς υποσχέσεις», είπε χαρακτηριστικά. Εκφράστηκε ωστόσο πολύ θετικά για την πρωτοβουλία του ΕΠΑΜ σχετικά με τη "νομική δέσμευση". Μάλιστα, συμφώνησε να συνυπογράψει τη δέσμευση εντός των προσεχών ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου