Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

17 Νοέμβρη, ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης: Κάλεσμα στην αμερικανική πρεσβεία!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ! ​

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Θ' ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΠΟΤΙΣΗ ΦΟΡΟΥ ΤΙΜΗΣ
ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ Γρ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ
(ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 3:00 μ.μ. ΓΩΝΙΑ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)

Η 17 Νοέμβρη 2016  βρίσκει την Ελλάδα στην χειρότερη κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ από την μεταπολίτευση.

Το τρίτο μνημόνιο βρίσκεται εν  πλήρη εφαρμογή, συνεχίζοντας έτσι  την φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Λαού , μέσω της υπερφορολόγησης , της περικοπής συντάξεων, του καλπασμού της ανεργίας, του πλειστηριασμών της περιουσίας, της απορρύθμισης της – όποιας – αγοράς εργασίας.
Για 7 χρόνια ο Ελληνικός Λαός υποχρεώνεται να πληρώνει ένα χρέος που δεν δημιούργησε  και που είναι αδύνατο να ξεχρεωθεί, με το αίμα του και χωρίς καμιά προοπτική. Η χώρα έχει μετατραπεί σε αποικία χρέους, προτεκτοράτο υπό την κηδεμονία της ΕΕ και του ΔΝΤ. Τίποτα δε μπορεί να γίνει αν δεν ρωτηθούν πρώτα οι τοκογλύφοι «εταίροι» μας.

Δεν έχουμε ούτε ΨΩΜΙ, ούτε ΠΑΙΔΕΙΑ, ούτε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Δωσίλογες κυβερνήσεις, με νέα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, μας έχουν επιβάλει μια ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ!


Με ό,τι σημαίνει αυτό: Απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας, απώλεια ελέγχου και αμφισβήτηση των συνόρων, θαλάσσιων και χερσαίων, με  δυνάμεις της FRONTEX και του ΝΑΤΟ να τα διαχειρίζονται. Και όλα αυτά σε μια γεωγραφική γειτονιά, όπου ο Αμερικανικός και ΕΕ ιμπεριαλισμός  έχουν στήσει πολέμους, για να αλλάξουν τις ισορροπίες της περιοχής, κατά πως του βολεύουν τα συμφέροντα τους: Από την Ουκρανία έως την Συρία η περιοχή φλέγεται με εμπρηστές τους εταίρους μας. Και από κοντά και η κατάσταση στην Κύπρο, όπου με την ίδια μέθοδο του χρέους και των μνημονίων οδηγείται με απόλυτη συναίνεση του πολιτικού της κατεστημένου σε μια λύση  δικοινοτικής ομοσπονδίας, απεμπολώντας το ενιαίο του Κυπριακού Κράτους και την διεκδίκηση των κατεχόμενων εδαφών της από τη χώρα εισβολέα.
Τότε ο Λαός, με πρώτη την Νεολαία του, επαναφέροντας τα συνθήματα του ΕΑΜ  που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, εξεγέρθηκε κατά της ξενοκίνητης Χούντας .

Το 1973 ο λαός πάλευε για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Το 1973 ο λαός πάλευε για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Το 1973 ο λαός πάλευε ενωμένος κάτω από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!

Σήμερα 17 Νοέμβρη 2016, τα αιτήματα αυτής της εξέγερσης είναι ακόμα επίκαιρα γιατί είναι ακόμα αδικαίωτα.

Σήμερα παρά ποτέ, η αδήριτη ανάγκη απελευθέρωσης του τόπου από τα μνημόνια και το παράνομο χρέος δεν μπορεί παρά να είναι απαίτηση απελευθέρωσης από τους κηδεμόνες της ΕΕ και των ΗΠΑ και του ντόπιους λακέδες τους.

Σήμερα παρά ποτέ έχουμε το καθήκον αλλά και την ιστορική ευκαιρία να παλέψουμε για να δικαιωθούν τα διαχρονικά αιτήματα του Λαού για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Σήμερα 17 Νοέμβρη 2016, ενώνουμε τις φωνές μας για να ξεριζώσουμε το πολιτικό σύστημα που γεννά δικτατορίες, κατοχές, πολέμους, φτώχια, προσφυγιά και όλεθρο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ!
(ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 3:00 μ.μ. ΓΩΝΙΑ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)

ΕΠΑΜ - Τομέας Θεσσαλονίκης
Τρίτη 15/11/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου