Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Χαιρετισμός του ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης στη συναυλία για τους 21 διωκόμενους της Χαλκιδικής




Αλληλέγγυοι στον αγώνα της Χαλκιδικής 
για γη και ελευθερία

Το ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης, μετέχοντας έμπρακτα και με όλους τους τρόπους στο κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης των 21 αγωνιστών των οποίων η δίκη ξεκινάει στις 9 Ιουνίου, χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των συμπατριωτών μας στη Χαλκιδική ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού. Συνέπεια αυτού του αγώνα είναι οι 450 συνολικά διωκόμενοι που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, με χαλκευμένα στοιχεία, να αποτελεί τη μεγαλύτερη μαζική δίωξη απλών πολιτών από τον καιρό της μεταπολίτευσης.

Ο τρόπος με τον οποίο στήθηκε το κατηγορητήριο, ώστε να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, δίνει στην υπόθεση όλα τα χαρακτηριστικά της πολιτικής δίωξης με ποινικό πρόσχημα. Το σκεπτικό του κατηγορητηρίου, αν περάσει, μας κάνει όλους εμάς που συμμετέχουμε σε όποιο κίνημα και σε όποια αντίσταση, δυνάμει εγκληματίες, δυνάμει τρομοκράτες, δυνάμει βαρυποινίτες ή ισοβίτες!

Δε χρειάζεται να εξαντλήσουμε την επιχειρηματολογία μας για τους λόγους για τους οποίους οφείλουμε όλοι να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα της Χαλκιδικής για γη και ελευθερία. Το ΕΠΑΜ στηρίζει το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη, στηρίζει κάθε αντίσταση ενάντια στις ολοκληρωτικές μεθόδους καταστολής και τρομοκράτησης του λαού, με κάθε τρόπο, σταθερά και έμπρακτα.

Θέλουμε, με την ευκαιρία αυτή, να επισημάνουμε το εξής: Σε όσες συναντήσεις φορέων και κινημάτων συμμετείχαμε το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκε ότι πλέον όλοι συμφωνούμε σε ένα σημείο: ότι ο εχθρός είναι κοινός. Μετά από έξι χρόνια κατοχής, το επισημαίνουμε ως γεγονός αξιοσημείωτο αυτό το βήμα συνειδητοποίησης. Είναι καιρός τώρα να κάνουμε και το επόμενο. Να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να αναρωτηθούμε αν μας αξίζει αυτή η κατάντια που ζούμε. Να αποφασίσουμε τι ζωή θέλουμε να ζήσουμε, τι χώρα θέλουμε να έχουμε και ν’ αφήσουμε στα παιδιά μας.

Καταφέραμε να αναγνωρίσουμε τον εχθρό. Ας συμφωνήσουμε και στο στόχο και τον τρόπο και ας ενωθούμε σε κοινό αγώνα για τη συνολική ανατροπή του καθεστώτος και την απελευθέρωση της χώρας μας. Κανείς δεν θα γλιτώσει από αυτήν την επίθεση μόνος του, κανείς δεν θα καταφέρει τίποτα παλεύοντας για το δικό του μεμονωμένο πρόβλημα. Ο εχθρός είναι ισχυρός, αλλά μεγάλο μέρος της δύναμής του, ίσως το μεγαλύτερο, το αντλεί από τη δική μας διάσπαση. Ας σταματήσουμε να του δίνουμε τα όπλα για να μας καταστρέφει.

Η ζωή μας, μας ανήκει και θα την πάρουμε πίσω!
Η χώρα αυτή μας ανήκει και θα την πάρουμε πίσω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου