Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Eνημέρωση για τα "κόκκινα δάνεια" το Σάββατο 16/4


Το ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών της πόλης, διοργανώνει εκδήλωση πληροφόρησης για το θέμα των "κόκκινων δανείων" που ταλανίζει τους συμπολίτες μας και όλο τον ελληνικό λαό. Θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά και θα δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα όπως:
        - Στην υφιστάμενη νομοθεσία και τους τρόπους προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, των ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων.
       - Στην προστασία της πρώτης κατοικίας και τις πρόσφατες τροποποιήσεις του Ν.3869/2010 («Νόμος Κατσέλη») για τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.
       - Στον «κώδικα τραπεζικής δεοντολογίας», την ανάλυση των εννοιών του «συνεργάσιμου δανειολήπτη», των «εύλογων δαπανών διαβίωσης μιας οικογένειας» και της «διαδικασίας επίλυσης καθυστερήσεων».
       - Στο Ν.4307/2014 για τη ρύθμιση χρεών ελευθέρων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων, όπως και στο πρόβλημα των δανείων σε ελβετικό φράγκο μετά την αλλαγή της ισοτιμίας €- CHF.

Κεντρικός εισηγητής είναι ο κ. Κωνσταντίνος Βεληγιάντσος, Δικηγόρος (Μεταπτυχ. Αστ. Δικαίου ΕΚΠΑ) ο οποίος και θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51, 4ος όροφος), το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 18:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες:

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου