Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου: 22/2/2016


                          

Η Συνεδρίαση στις 22 Φεβρουαρίου 2016

Με την είσοδό μας στον προθάλαμο του Δ.Σ. βρήκαμε τους εργαζομένους του δήμου να έχουν
σηκώσει πανό διαμαρτυρίας επειδή είναι απλήρωτοι για μήνες –ενώ μέσα στην αίθουσα, την ίδια στιγμή, εγκρίνονται ποσά χιλιάδων ευρώ για κεράσματα καλεσμένων στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Το αξιοπρόσεκτο του στιγμιότυπου ήταν η αδιαφορία των περισσοτέρων δημοτικών συμβούλων προς τους απ’ έξω, εφόσον δεν αναφέρθηκαν στη διαμαρτυρία αυτή και δεν απασχολήθηκαν με τις δυνατότητες εκταμίευσης κάποιου ποσού γι αυτούς. Η γενικότερη εικόνα της συνεδρίασης αυτής ήταν χαοτική.

1. Ένα σημαντικό θέμα που προκάλεσε πολλές αντεγκλήσεις ήταν η  τοποθέτηση συστήματος κομποστοποίησης απορριμμάτων σε χώρο του ΑΠΘ, προσωρινά,  για έξι μήνες. Η μελέτη τρέχει από το 2013 και ενώ η αξία των υποδομών εκτιμάται στα 60.000€, οι σύμβουλοι του προγράμματος πρέπει να πληρωθούν με 202.000€, τη στιγμή μάλιστα που το ΑΠΘ εκπονεί δικές του μελέτες για το θέμα αυτό!

2. Το προσφυγικό συζητήθηκε και πάλι. Κάποιοι ζήτησαν να παρουσιαστεί ο ισολογισμός των χρηματικών ποσών που διαχειρίζονται οι αρμόδιες με το θέμα ΜΚΟ.

3. Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη συμβούλων από τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή  για το πρόγραμμα της Αστικής Ανθεκτικότητας. Μια ακόμη καινοτομία στην πόλη μας θα είναι τα GREEN SPOTS, δηλαδή 6 κινούμενοι φορητοί κήποι έξω από σχολεία, προσφορά της καπνοβιομηχανίας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ .

4. Διαπιστώσαμε στη συνέχεια πως η συζήτηση για την κατασκευή τελεφερίκ στην πόλη δεν έφυγε από το τραπέζι, αλλά εντέλει επανήλθε .


Η παρακολούθηση των πεπραγμένων του Δήμου Θεσσαλονίκης διενεργείται από τον Τομέα ΟΤΑ του ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης, με συστηματική παρουσία στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από τις 8/2/2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου