Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Συγκέντρωση και Πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, Σάββατο 5/3, ώρα 11:30



Συνάντηση των μελών και φίλων του ΕΠΑΜ στην κάτω πύλη της ΔΕΘ, απέναντι από τη ΧΑΝΘ, ώρα 11:30.

Συμπολίτες, συμπολίτισσες,

Παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις και τα μεγάλα λόγια, είναι πλέον ολοφάνερο και στον πιο καλοπροαίρετο ότι η κυβέρνηση δεν έχει απολύτως καμία πρόθεση να σταματήσει τις εργασίες της Eldorado στην Χαλκιδική.

Παρόλο που η εταιρία και τα φερέφωνά της ΜΜΕ, προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, γεγονός είναι ότι οι εργασίες στις Σκουριές συνεχίστηκαν όλον τον προηγούμενο χρόνο και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα και η καταστροφή που συντελείται είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

Τεράστιες εκτάσεις έχουν αποψιλωθεί και σε πολλά σημεία έχει αλλοιωθεί τελείως η μορφολογία του εδάφους. Ο υδροφόρος ορίζοντας μολύνεται ανεπανόρθωτα και η επαπειλούμενη ρύπανση της ατμόσφαιρας από τοξικές ουσίες θα επηρεάσει την ποιότητα της ζωής όλων μας. Αν προσθέσουμε στα παραπάνω και την καταστροφή σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, τις ολέθριες επιπτώσεις στη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, την μελισσοκομία, τον τουρισμό, θα πάρουμε μια μικρή μόνο γεύση του πώς εννοούν την “ανάπτυξη” οι μεγάλες πολυεθνικές και οι μαριονέτες τους που παριστάνουν πως μας κυβερνούν.

Για όλους αυτούς τους λόγους, και για πολλούς περισσότερους, που είναι αδύνατον στο πλαίσιο μιας ανακοίνωσης να απαριθμηθούν, οφείλουμε να είμαστε όλοι αντίθετοι στην εξόρυξη του χρυσού στη Χαλκιδική. Ο αγώνας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και αποφασιστικότητα μέχρι την τελική νίκη.

Όλοι μαζί παλεύουμε για
Να σταματήσει η καταστροφή ΤΩΡΑ

Ακύρωση της σύμβασης με την Eldorado

Αποκατάσταση της περιοχής

Άμεση απαλλαγή των διωκόμενων αγωνιστών

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη συγκέντρωση και πορεία, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, που διοργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού, το Σάββατο 5/3.

Συνάντηση των μελών και φίλων του ΕΠΑΜ 
στην   κάτω πύλη της ΔΕΘ, 
απέναντι από τη ΧΑΝΘ, ώρα 11:30






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου