Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στις Σκουριές απόρροια της ερμαφρόδιτης πολιτικής!


Σχόλιο
του Γραφείου Τύπου

Δέσμια της λογικής των «έντιμων συμβιβασμών», η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εμμένει στην τακτική του «ήξεις αφήξεις», σ’ ό,τι αφορά στη συνέχιση της λειτουργίας των μεταλλείων της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής. Δεν υπάρχει καμια αμφιβολία πλέον ότι το προεκλογικό σύνθημα «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή» μετατρέπεται μετεκλογικά στη διαπίστωση «χωρίς ρήξη, μόνο υποταγή».

Τα σοβαρά επεισόδια της περασμένης Κυριακής κατέδειξαν ότι η ερμαφρόδιτη πολιτική και η διπροσωπία που επέλεξαν οι κυβερνώντες για να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο θέμα, διχάζουν την τοπική κοινωνία και υποδαυλίζουν ένα συνεχώς κλιμακούμενο εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Κάτι το οποίο επιθυμεί διακαώς η εταιρία, η οποία δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους ως «πυροκροτητή» κοινωνικής έντασης, προκειμένου να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Η σύμπραξη των εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» με τις δυνάμεις καταστολής, εναντίον ενός μαζικού κινήματος των πολιτών της ευρύτερης περιοχής που προασπίζεται τα αυτονόητα και αντιστέκεται στην -απολύτως τεκμηριωμένα- καταστρεπτική... «αναπτυξιακή» φρενίτιδα της Eldorado Gold, δεν προοιωνίζεται θετικές εξελίξεις.

Το Ε.ΠΑ.Μ. θεωρεί ότι το οριστικό τέλος στη συντελούμενη περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή στην περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και σ’ ολόκληρη τη χώρα, μόνον ο ίδιος ο λαός μπορεί να το δώσει. Ενωμένος, σ’ ένα ρωμαλέο μαζικό παλλαϊκό κίνημα που θα απαλλάξει την Ελλάδα από το νεοαποικιοκρατικό καθεστώς που επέβαλαν οι δανειστές και οι τοκογλύφοι.

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 8/4/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου