Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ (γερμανικό βίντεο)


Δείτε ολόκληρο το ντοκυμανταίρ των Harald Schumann και Árpád Bondy που εξέπεμψε στις 9/3/15 το 1ο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Μια πιο εκτεταμένη βερσιόν του είχε προβληθεί από το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE στις 24/2/15. Στην Ελλάδα επικρατεί σιγή ιχθύος από τα ΜΜΕ για το ντοκυματαίρ αυτό.
 


Τα πλέον συνταρακτικά στοιχεία που αποκαλύπτονται:
Στο 8:12: ο Πάολο Νογκέρα Μπατίστα, εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ (μέλος του 24μελούς Δ. Σ. του ΔΝΤ) αποκαλύπτει ότι άλλαξε ο εσωτερικός κανονισμός εν μία νυκτί μόνο και μόνο για να δανείσουν στην Ελλάδα.
Ερώτηση: Γιατί η παρούσα κυβέρνηση δεν αξιοποιεί το γεγονός αυτό για να καταγγείλει το χρέος προς το ΔΝΤ, αντί να το πληρώνει όπως κάνει τώρα;
Στο 9:30 ο Φιλίπ Λεγκρέν, πρ. σύμβουλος του προέδρου της Ευρωπ. Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, αποκαλύπτει ότι ο εσωτερικός κανονισμός του ΔΝΤ άλλαξε υπό την πίεση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών. Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης παρέκαμψαν την νομοθεσία του Ευρώ για να δώσουν (παράνομα) τα δάνεια στην Ελλάδα, με μόνο σκοπό να σώσουν τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.
Ερώτηση: Γιατί η παρούσα κυβέρνηση δεν καταγγέλλει την εντελώς παράνομη αυτή ενέργεια της Ε.Ε., αξιώνοντας την διαγραφή αν όχι όλου, τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους (όπως διακήρυττε προεκλογικά);
Στο 10:53 ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ το 2010, παραδέχεται ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξ αρχής ότι το πρόγραμμα που επέβαλλαν στην Ελλάδα θα προκαλούσε διάλυση της εσωτερικής αγοράς, βαθιά ύφεση και ότι θα θέσει σε κίνδυνο τον κοινωνικό ιστό. Παρόλα αυτά, ο ίδιος ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, αρνήθηκε την αναδιάρθρωση του χρέους που είχε τότε προταθεί!
Ερώτηση: Γιατί η παρούσα κυβέρνηση, αντί να στείλει στο εδώλιο τον επίορκο Π. Ρουμελιώτη ο οποίος ομολογεί ότι έδρασε αντίθετα με τα συμφέροντα της χώρας μας, τον επιβράβευσε κάνοντάς τον «ειδικό συνεργάτη» του κ. Δραγασάκη (αφού προηγουμένως προσπάθησε να τον χρίσει επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας);

Οι ελληνικοί υπότιτλοι είναι μία εθελοντική δουλειά μελών και φίλων του Ε.ΠΑ.Μ. - Τομέα Εξωτερικού με σκοπό να το δει και ο κόσμος στην Ελλάδα, αφού μας αφορά άμεσα.