Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ο λαός θα θυμάται τα ονόματά τους !


Του Κώστα Γιαννιώτη

 Η τρομολαγνεία και η καταστροφολογία έγιναν στις μέρες μας τα κυρίαρχα εργαλεία άσκησης πολιτικής, από πλευράς κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, μπροστά στο ενδεχόμενο να πει την άποψή του ο ελληνικός λαός μέσα από την επερχόμενη ( και μάλλον αναπόφευκτη γι` αυτούς) εκλογική αναμέτρηση και εκλογική συντριβή.
 Κατά την άποψή τους, αυτός ο λαός δεν έχει το δικαίωμα όχι μόνο άμεσης παρέμβασης στην ασκούμενη για λογαριασμό του πολιτική, αλλά ούτε καν νεύμα να κάνει για το αν συμφωνεί ή όχι για την κατακρεούργησή του.
 Γι` αυτό παλεύουν να τον τρομοκρατήσουν με κάθε τρόπο, μηνύοντάς του, μέσω του Στουρνάρα (εισαγγελέας δεν υπάρχει;) ότι η νεκρή, ήδη, οικονομία …. «θα υποστεί ανήκεστο βλάβη από την αστάθεια μιας εκλογικής περιπέτειας». Παλεύουν να τον πείσουν να παραιτηθεί ακόμα κι απ` αυτό το κολοβό δικαίωμά του να εκφράσει την άποψή του, έστω και μέσω της δικής τους κάλπης, έστω και μέσω αντιπροσώπευσης.
 Είναι η δημοκρατία τους, για την οποία κόπτονται και την οποία θέλουν να περισώσουν οι Σαμαροβενιζέλοι, μαζί με τον εσμό των εξεχουσών προσωπικοτήτων τύπου Γεωργιάδη, Πλεύρη, Βούλτεψη, Βορίδη, Μπαλτάκου.



 Έπεσε με τα μούτρα στην προπαγάνδα του φόβου ακόμα και ο ίδιος ο ‘’αξιοπρεπής’’ πρωθυπουργός – ναι αυτός που νιώθει αξιοπρεπής να οδηγεί ένα λαό σε ολοκαύτωμα, την ώρα που αυτός σφίγγει το χέρι και προσκυνά τους εμπρηστές της χώρας, που υποτίθεται ότι κυβερνά.
 Αυτός που νιώθει αξιοπρεπής μόνο όταν τον χτυπούν στην πλάτη και του χαμογελούν, δείχνοντας τα ματωμένα δόντια τους, όλοι οι εκπρόσωποι του διεθνούς jet set της τοκογλυφίας και του τραπεζικού καρτέλ. Αυτοί οι ….. Πόλσον, Σόρος (που παίζουν με την οικονομική – και όχι μόνο - τύχη ολόκληρων λαών), Ντράγκι (που έχει δηλώσει δημόσια ότι αυτός είναι ένας από τους κύριους τοκογλύφους και σε όποιον αρέσει), Μέρκελ , Γιούνκερ (το καμάρι της φοροδιαφυγής και των φορολογικών παραδείσων, τραπεζιτών και εταιριών), Μοσκοβισί (ο χρήσιμος ηλίθιος, που όταν η Μέρκελ και η ΕΚΤ γύριζαν πίσω τον προϋπολογισμό της πατρίδας του, της Γαλλίας, ως απαράδεκτο, και ζητούσαν την περικοπή 52 δις ευρώ που αφορούσαν κοινωνικές δαπάνες, αυτός το κατάπιε αμάσητο σφυρίζοντας αδιάφορα, την ώρα που ήρθε να μας υποδείξει αν έχουμε δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα. Αυτός που παρίστανε τον απαθή στην πιθανότητα να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, πουλώντας καουμποϋλίκι, ενώ στην πραγματικότητα τα πόδια του τρέμουν ακόμα και στην υποψία μιας τέτοιας προοπτικής),Ντάϊζενμπλουμ (που δηλώνει δημόσια και απερίφραστα ότι η χώρα του έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για την ανάγκη εξόδου από το ευρώ, ενώ απαγορεύει διά ροπάλου ακόμα και τη σκέψη τέτοιας ενέργειας από πλευράς Ελλάδας) και άλλες ‘’τιμημένες’’ προσωπικότητες της διεθνούς φρίκης.

 Όλα αυτά την ίδια ώρα που κατέφτασαν οι θεσμικοί ….. ‘’επενδυτές’’ που με τόση λαχτάρα περίμεναν χρόνια οι Σαμαροβενιζέλοι. Κι έπεσαν με τα μούτρα στο φαγοπότι, κατασπαράζοντας το Χρηματιστήριο της Αθήνας, ‘’ξαλαφρώνοντας’’ την κεφαλαιακή του δύναμη κατά 8,5 δις, περίπου, μέσα σε τρεις μόλις μέρες. Να τους χαίρεται τους επενδυτές του !!

 Μέσα σ` αυτό το κλίμα που οι ίδιοι οι ……. ‘’κυβερνώντες’’ δημιουργούν, προσπαθούν να προσφέρουν άλλοθι ……. ‘’εθνικού κινδύνου’’ σε κάθε ανεπάγγελτο και άεργο, που παλεύει να δικαιολογήσει την ψήφο του υπέρ της εκλογής προέδρου και να διασώσει τη βουλευτική καρέκλα και την ευμάρειά του, στην πλάτη αυτού του έρμου του λαού. Να καταθέσει, με την ψήφο του, τον οβολό του στο ταμείο στήριξης της απάνθρωπης και εγκληματικής κατοχικής πολιτικής των Σαμαροβενιζέλων. Προετοιμάζουν με κάθε τρόπο το άλλοθι του …….. ‘’εθνικού κινδύνου’’, που κανείς δεν ξέρει μέχρι πού μπορεί να …… τον φτάσουν για να μείνουν στη θέση τους, οι …… ‘’οικείοι’’ του Γιούνκερ. Τα κολλητάρια του ! Για να ολοκληρώσουν το έργο που τους ανατέθηκε. Τη σφαγή του λαού, με τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν και τα οποία δεν τολμούν ούτε να αναφέρουν. Για να εφαρμόσουν απερίσπαστοι το νέο memorandum ! Για να διαλύσουν οριστικά την Ελλάδα, κοινωνικά, οικονομικά, διοικητικά και, τέλος, εδαφικά. Για να μοιράσουν τα κομμάτια της στις ύαινες και τα όρνεα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής μαφιόζικης νέας τάξης πραγμάτων. Κι αν δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος, που να δικαιολογεί θετική ψήφο στην εκλογή προέδρου, που να δικαιολογεί τη συνέχιση μιας πολιτικής που θα αποτελέσει και το ‘’κύκνειο άσμα’’ για την πατρίδα μας, τότε εδώ είναι τα παλικάρια οι …… ‘’κυβερνώντες’’. Έχουν στα χέρια τους όλους εκείνους του άξιους μηχανισμούς και τα ευαγή ιδρύματα που θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν πραγματικό κίνδυνο για τον τόπο μας. Μάλιστα κάτι, μέσα μου, σιγοψιθυρίζει και για κάποια στημένα ελληνοτουρκικά πολεμικά επεισόδια και διάφορες άλλες ακραίες προβοκάτσιες. Ας μην εκπλαγεί κανένας από τις εξελίξεις. Μπροστά στο πανικό της απώλειας του λουφέ της εξουσίας είναι ικανοί για τα πάντα.

 Υπάρχουν όμως και οι αισιόδοξες πλευρές της υπόθεσης.
 Από τη μια ο ίδιος ο πανικός τους, που αφήνει να διαφανεί ότι ψυχανεμίζονται ότι το παιγνίδι τους φτάνει στο τέλος του. Από την άλλη η σκέψη ότι αν τους φοβίζει τόσο πολύ η απλή έκφραση του λαού έστω και μέσα από τις δικές τους κάλπες και τους δικούς τους εκλογικούς νόμους και τα μαγειρέματά τους, ας φανταστεί κανείς τον τρόμο και την απελπισία τους την ώρα που ο λαός θα αποφασίσει να πάρει την τύχη του στα δικά του χέρια, με τους δικούς του όρους και με στόχο την ολική ΑΝΑΤΡΟΠΗ όλου του σημερινού πολιτικού βούρκου. Αργά ή γρήγορα θα γίνει και θα είναι ντάλα μεσημέρι. Είναι η νομοτελειακή κατάληξη τέτοιων ιστοριών. Ας το έχουν υπόψη τους όλοι αυτοί που τις επόμενες μέρες σκέπτονται να προσθέσουν το όνομά τους στον κυβερνητικό κορβανά. Τα ονόματά τους θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη αυτού του λαού, όποιο άλλοθι κι αν επικαλεστούν, όποιο άλλοθι κι αν τους προσφέρουν.

 Όσο για την αντιπολίτευση, είναι η ώρα να αντιληφθεί ότι ο πανικός της Ε.Ε. του Ντράγκι, του Γιούνκερ, της Μέρκελ, του Σόιμπλε και όλων των φιδιών του τύπου τους, από μια lite πολιτική αντιπαράθεσης θα πρέπει να την αναγκάσει να σκεφτεί την δυναμική που θα αποκτούσε μια πολιτική μετωπικής σύγκρουσης με τους τοκογλύφους. Μια τέτοια δυναμική και τέτοιον αέρα στα πανιά της, που όχι μόνο θα της επιτρέπει να μιλά για άνετη αυτοδυναμία, αλλά για συντριπτικό, σαρωτικό πλειοψηφικό ρεύμα υποστήριξης της πολιτικής της από το λαό. Αυτό τρέμουν τα κοράκια ! Αυτό όμως περιμένει και ελπίζει ο λαός, για να το στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.

 Αντίθετα κάθε υποχώρηση και προσπάθεια προσέγγισης των συντηρητικών, δήθεν, στρωμάτων της κοινωνίας και την αποδοχή τής πολιτικής της από τους δήθεν εταίρους, οδηγεί σε αδιέξοδα, τα οποία ο λαός αντιλαμβάνεται σαν κωλοτούμπες και αφερέγγυα πολιτική. Κάτι που τον οδηγεί στο ‘’πάγωμα’’ και την αντιπολίτευση στην απορία τού ….. γιατί μένει κολλημένη στα ποσοστά των ευρωεκλογών.

 Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Ελεγκτ. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου