Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΟΑΕΕ και ΕΟΠΥΥ!


Από την Ελπίδα Λέκκα*

Με την αρωγή και τον συντονισμό των συμμετεχόντων πολιτών από το ΙΝΚΑ και με τον κ. Ιωάννη Μυταλούλη δικηγόρο παρ΄ Αρείω Πάγω και μέλος της Νομικής Επιτροπής του ΕΠΑΜ, κατατέθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων συλλογική αγωγή κατά του ΟΑΕΕ και ΕΟΠΥΥ.

Στις 30 Ιουλίου 2014 συζητήθηκε η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων της σχετικής με την παραπάνω αγωγή που κατέθεσαν συμπολίτες μας ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι (πρώην ασφαλισμένοι) του κλάδου των ελεύθερων επαγγελματιών.

Η σημασία και η σπουδαιότητα της υπόθεσης αξίζει της προσοχής και στήριξης ΟΛΩΝ μας και αφορά όχι μόνο τους έχοντες σχέση με τον ΟΑΕΕ και τον ΕΟΠΥΥ αλλά θα μπορούσαμε να πούμε και ολόκληρο τον λαό μας .

Σπουδαίοι δικηγόροι που να έχουν το σθένος να πάνε κόντρα με το σύστημα σπανίζουν.

Ο κος Μυταλούλης είναι ένας από αυτούς τους λίγους, που όμως έχει και άλλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, όπως για παράδειγμα την αποσύνδεση του ΕΤΗΔΕ (χαράτσι) από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.



Εκτός από τους εκατοντάδες ενάγοντες στην εκδίκαση της υπόθεσης στις 30/7/2014 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προσθέτως παρενέβησαν δεκάδες συμπολίτες μας αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος με αυτοπρόσωπη παράσταση αλλά και πολλοί ακόμα εκπροσωπούμενοι από την δικηγόρο και μέλος της Νομικής Επιτροπής του ΕΠΑΜ Ευαγγελία Χαραλάμπους.

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο εκπρόσωπος των ασφαλισμένων - ανασφάλιστων Αττικής κ. Κυρίτσης, πολύ καταρτισμένος και γνώστης των θεμάτων ΟΑΕΕ, ο οποίος έδωσε στην Δικαστή να καταλάβει αρκετά πράγματα από το σαθρό νομικό πλαίσιο που κινείται ο ΟΑΕΕ και κάποιους νόμους που παραβιάζει εις βάρος των ασφαλισμένων.

Ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ που είχαν θέματα υγείας σοβαρά και λόγω των οφειλών τους δεν τύχαιναν περιθάλψεως - κάποιοι μάλιστα εδιώχθησαν από το Νοσοκομείο του Ευαγγελισμού - με αποτέλεσμα η υγεία τους να κινδυνεύει σε άλλους άμεσα σε άλλους μελλοντικά ,βρήκαν την δύναμη και βγήκαν μπροστά στο Δικαστήριο να καταθέσουν το πρόβλημά τους.

Το κλίμα πυροδοτήθηκε από τους δικηγόρους του ΟΑΕΕ οι οποίοι έδωσαν ψευδή στοιχεία και επιχειρήματα .

Το αποκορύφωμα δε, ήταν η ψευδομάρτυρας - υπάλληλος του ΟΑΕΕ που έλεγε ξεδιάντροπα ψέματα και τα παρουσίαζε όλα ρόδινα.

Η κατάθεση του οικονομολόγου – αναλυτή Δημήτρη Καζάκη που υπερασπίστηκε την υπόθεση, ήταν σημαντική και διαφωτιστική για την διαμόρφωση ολοκληρωμένης άποψης από το δικαστήριο αλλά και το ακροατήριο με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και ειδικές οικονομικές γνώσεις.

Η εντύπωση που αποκομίσαμε ήταν ότι η Δικαστής κατενόησε πλήρως σε ποιά πλευρά βρίσκεται το Δίκαιο, αλλά ο δισταγμός της ( φόβος ίσως) διαφαινόταν σ’ αυτό που επαναλάμβανε μερικές φορές ‘’Ναι, εντάξει, αλλά πώς το Δικαστήριο θα υποκαταστήσει την Πολιτεία; Αφού έτσι έχει νομοθετήσει η Κυβέρνηση ‘’

Το ακροατήριο ομόφωνα απάντησε πολλές φορές :
"με την τήρηση του Συντάγματος κυρία Πρόεδρε".
Αν η Δικαστής δεν είχε κατανόηση και ευπρέπεια και εάν δεν αναγνώριζε το πρόβλημα των εναγόντων θα είχε διακόψει την διαδικασία πολλές φορές όταν κάποιοι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας κάτω από το βάρος των προσωπικών τους προβλημάτων που χρόνια τώρα τους ταλανίζουν δικαιολογημένα εκτρέπονταν .

Η δουλειά των δικηγόρων μας συνεχίζεται αφού εντός 3 ημερών μετά την ακροαματική διαδικασία θα καταθέσουν στην Δικαστή προτάσεις και επιχειρήματα.

Ο δικηγόρος κ. Μυταλούλης απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου του ΙΟΝΙΑΝ TV Τάσου Θεοδόση σχετικά με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΟΑΕΕ απάντησε :

« Στη συζήτηση διερευνήθηκε αν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία αυτών που δεν λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη και αν το σύστημα που έχουν εφεύρει λειτουργεί . Προσπαθήσαμε να πετύχουμε το εξής :

α) Εφόσον ο ΟΑΕΕ χρεώνει τις ασφαλιστικές εισφορές στους ασφαλισμένους , να τους παρέχει την υγειονομική περίθαλψη άσχετα αν τις εισπράττει ή όχι

β) το δεύτερο ζήτημα που προσπαθούμε να πετύχουμε είναι η ανάγκη να διαχωριστεί η εισφορά των ασφαλιστικών εισφορών Υγείας από τις ασφαλιστικές εισφορές της σύνταξης.

Τουλάχιστον αυτοί και η οικογένειά τους να έχουν Υγειονομική Περίθαλψη.

ΟΛΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ KAI ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ

Δυστυχώς άλλοι καταναλωτικοί οργανισμοί δεν έχουν ενεργοποιηθεί. Τα επαγγελματικά και εμπορικά επιμελητήρια έχουν δικαίωμα να κάνουν Συλλογικές Αγωγές ,δεν προσφεύγουν όμως , ίσως γιατί οι διοικήσεις τους δεν θέλουν να έρθουν σε ρήξη με την κυβέρνηση.

Τα δικόγραφα μας είναι στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ μπορεί όποιος θέλει να τ΄ αντιγράψει

Η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων εδώ στην Αθήνα μπορεί να κάνει από ένα μήνα μέχρι και οκτώ μήνες κάποιες φορές. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ και την έχουμε στερεή.

Τα διοικητικά δικαστήρια έχουν δεχτεί διοικητικές προσφυγές ατομικές μόνο Εμείς το προσπαθούμε μέσα από Συλλογικές Αγωγές , μια θετική απόφαση θα αφορά ΟΛΟΥΣ που ανήκουν στον ΟΑΕΕ

Το δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων έκρινε με πολύ πρόσφατη απόφασή του ότι οι ασφαλιστικοί οργανισμοί όπως ο ΟΑΕΕ μπορεί να είναι υποκείμενα Συλλογικής Αγωγής

Με το χαράτσι προσπαθήσαμε να το διαχωρίσουμε να μην εισπράττεται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ γιατί είναι παράνομο και έχουμε στις 18 /12 /2014 την Ολομέλεια στον Αρείο Πάγο, όποιος θέλει μπορεί να κάνει πρόσθετη παρέμβαση»

Τα όσα είπε ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης στον δημοσιογράφο του ΙΟΝΙΑΝ TV Τάσο Θεοδόση στο Δελτίο Ειδήσεων στο : http://www.youtube.com/watch?v=ndYPgpO45qs

Οι εντυπώσεις του Δ. Καζάκη από την ακροαματική διαδικασία στο www.e-roi.gr στην εκπομπή της 31/7/2014.

*Η Ελπίδα Λέκκα είναι μέλος της Γραμματείας
Νομικής Αλληλεγγύης του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου