Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Δράσεις των Πυρήνων Νεάπολης/Πολίχνης και Ευόσμου σε λαϊκές αγορές





Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου το πρωί, πραγματοποιήθηκε και πάλι συντονισμένη δράση ενημέρωσης του κόσμου από τους πυρήνες Νεάπολης/Πολίχνης και Ευόσμου του ΕΠΑΜ, αυτή τη φορά στη Λαϊκή Αγορά της οδού Ιθάκης, στη Νέα Πολιτεία. Η δράση αυτή έλαβε χώρα -όπως και οι προηγούμενες στις λαϊκές αγορές της Νεαπόλεως και της Ξηροκρήνης- με διανομή φυλλαδίων, με ανάρτηση πανώ και κατασκευές ανάρτησης πλακάτ, με τραπεζάκι καθώς και με τηλεβόα. 

Η εμπειρία από την ανταπόκριση του κόσμου δεν είχε την ανάλογη θέρμη που είχαμε συνηθίσει στις προηγούμενες εξορμήσεις. Αυτό ενδέχεται να οφείλεται στο ότι, αντίθετα με τις προηγούμενες φορές, αυτή τη φορά επιλέχθηκε μια περιοχή λαϊκής αγοράς δίπλα στον περιφερειακό που αποτελείται κυρίως από νεόδμητες οικοδομές που κτίστηκαν και κατοικήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει δηλ. παράδοση συλλογικοτήτων και δράσεων όπως σε άλλες περιοχές που έχουμε επισκεφθεί, όπου οι άνθρωποι κατοικούν επί δεκαετίες στον ίδιο τόπο, γνωρίζονται και έχουν αναπτύξει σχέσεις και κουλτούρα πιο συλλογικής συνείδησης αντιμετώπισης προβλημάτων. Στις νεόδμητες αυτές περιοχές, είναι περισσότερο κλεισμένοι στον εαυτό τους με συνέπεια και την ευκολότερη απογοήτευσή τους από τα όσα βλέπουν να συμβαίνουν.


Παρόλ’ αυτά, πιστεύουμε ότι η επαφή με τον κόσμο μέσα στον πολυπληθή χώρο της λαϊκής αγοράς, έδωσε το μήνυμα της ελπίδα σε αρκετούς συμπολίτες μας βλέποντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω, μάχονται και αφιερώνουν το χρόνο τους και την ενέργειά τους για την ενημέρωση και την εμψύχωση των συμπολιτών τους. Πιστεύουμε ότι αυτό το μήνυμα είναι σημαντικό κι ότι η σπορά που ρίχνουμε θα φέρει αποτέλεσμα όταν η στιγμή θα επιτάσσει την ενεργοποίησή τους.

Σ.Σ.: Υπενθυμίζουμε ότι ο πυρήνας του ΕΠΑΜ Νεάπολης/Πολίχνης, εκτός απο τις προγραμματισμένες συνελεύσεις των μελών του κάθε Δευτέρα, αποφάσισε να διατηρεί ανοιχτό τον χώρο των γραφείων του για ελεύθερες συζητήσεις και επαφές με τον κόσμο, σε πρώτη φάση κάθε Παρασκευή απο τις 7 μμ μέχρι τις 10 το βράδυ. 
Η διεύθυνση είναι επί της οδού Αρχαιοτήτων 46 (περιοχή Παναγίας Φανερωμένης, στη Νεάπολη).
Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 698 5038 366 (emai epamneapolixnis@gmail.com).
Στο Facebook μπορεί να επικοινωνήσει οποιοσδήποτε πατώντας εδώ: Επαμ Νεαπολίχνης, ΕΠΑΜ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΠΟΛΙΧΝΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου