Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Δράσεις του ΕΠΑΜ Νεάπολης – Πολίχνης σε λαϊκές αγορές



Το Σάββατο 19/10/2013 πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης του κόσμου από το ΕΠΑΜ Νεάπολης – Πολίχνης σε Λαϊκή Αγορά της Νεαπόλεως. Η δράση αυτή έλαβε χώρα με διανομή φυλλαδίων, με ανάρτηση πανώ, με κατασκευές ανάρτησης πλακάτ, με τραπεζάκι καθώς και με τηλεβόα. 
Έχοντας χωριστεί σε τρεις ομάδες δράσης τα μέλη του ΕΠΑΜ Νεάπολης – Πολίχνης για την αποτελεσματικότερη πρόσβαση σε τρία διαφορετικά σημεία του χώρου της αγοράς, έδωσαν τη δυνατότητα να ακουστούν οι θέσεις του ΕΠΑΜ για την έξοδο από την κρίση και να δώσουν ελπίδα στον κόσμο ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται κι ότι με τη λαϊκή αυτοοργάνωση μπορούμε να αναπτύξουμε σθεναρή αντίσταση στα σχέδια που απεργάζονται για τη χώρα και το λαό με στόχο την πλήρη ανατροπή τους.

Υπήρξε εντυπωσιακή η ανταπόκριση του κόσμου είτε με την διάθεση να πάρουν και να διαβάσουν τα φυλλάδια, είτε με τα «πηγαδάκια» συζητήσεων που άνοιγαν, ενώ ενδιαφέρον είναι το ότι εκτός από τον κόσμο που πήγε στη λαϊκή για τα ψώνια του, ανταπόκριση υπήρχε και από τους επαγγελματίες που είχαν στήσει τους πάγκους τους αφού παρόμοια προβλήματα επιβίωσης αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι.

Τεχνικώς –για τις μελλοντικές δράσεις- η εμπειρία κατέδειξε ότι οι κατασκευές ανάρτησης πλακάτ και ο τηλεβόας βοηθούν πολύ σε παρόμοιες ενέργειες ενημέρωσης γιατί προσελκύουν την προσοχή του κόσμου. Η επόμενη παρόμοιας φύσεως δράση του ΕΠΑΜ Νεάπολης – Πολίχνης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2/11 στη Λαϊκή Αγορά της Ξηροκρήνης (επί της προέκτασης της οδού Γρ. Κολωνιάρη με λεωφ. Καλλιθέας).  

Ο Πυρήνας του ΕΠΑΜ Νεάπολης – Πολίχνης, εκτός απο τις προγραμματισμένες συνελεύσεις των μελών του (συνήθως κάθε Δευτέρα), αποφάσισε να διατηρεί ανοιχτό τον χώρο των γραφείων του για ελεύθερες συζητήσεις και επαφές με τον κόσμο, σε πρώτη φάση κάθε Παρασκευή απο τις 7 μμ μέχρι τις 10 το βράδυ. 

Η διεύθυνση είναι επί της οδού Αρχαιοτήτων 46 (περιοχή Παναγίας Φανερωμένης, στη Νεάπολη. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 698 5038 366 (emai epamneapolixnis@gmail.com). Στο Facebook μπορεί να επικοινωνήσει οποιοσδήποτε πατώντας εδώ: Επαμ Νεαπολίχνης, ΕΠΑΜ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΠΟΛΙΧΝΗΣ
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου