Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

31/10 δικάζεται γιατί επανασύνδεε το ρεύμα ως αλληλέγγυος. Να είμαστε εκεί!


Δικάζεται για την αλληλεγγύη

Αναλυτική πληροφόρηση για το θέμα - Πατήστε εδώ: Η ΔΕΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ


Στις 31 του μηνός ο  Νίκος Ασλάνογλου δικάζεται μετά από μήνυση της ΔΕΗ εναντίον του για «κλοπή, υπεξαίρεση και παράνομη ιδιοποίηση κινητής περιουσίας». Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα κάποιος δικάζεται γιατί προσέφερε αλληλεγγύη. Μαζί του δικάζεται και ολόκληρο το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε στην Βέροια για εκείνους τους  ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα.

Ο Νίκος είναι εικονολήπτης και η ιστορία του ως "αλληλέγγυος ηλεκτρολόγος" ξεκίνησε επίσης το 2010.
«Όλα ξεκίνησαν με μία κουβέντα το πώς αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα μας όταν κόβεται το ρεύμα. Δημιουργήσαμε μια συνέλευση στην Βέροια τους "Πολίτες της Βέροιας" προκειμένου να ασχοληθούμε  με το ζήτημα αυτό. Η συνέλευση συνεχίζει να υπάρχει και να δρα σε πολλά επίπεδα (Δίκτυο παραγωγών  χωρίς μεσάζοντες, κοινωνικό παντοπωλείο κα.)» αναφέρει και προσθέτει «Για μένα η μνήμη έπαιξε σημαντικό ρόλο καθώς και εγώ πριν από 23 χρόνια όταν δεν τα έβγαζα πέρα με τη δουλειά έζησα χωρίς ρεύμα. Ήταν ένα κίνητρο για μένα η μνήμη αυτή. Κυρίως όμως το γεγονός ότι αντιλαμβάνομαι την αλληλεγγύη ως πράξη και όχι μόνο στα λόγια.Έτσι βρίσκει νόημα το “Κανένας μόνος του στην κρίση”».
Το κοινό φυλλάδιο ενημέρωσης των πολιτών
απο το ΕΠΑΜ και το Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Σχετικά με την κατηγορία που του προσάπτει η ΔΕΗ ο κ. Ασλάνογλου τονίζει «Δεν πρόκειται για κλοπή μιας και ποτέ δεν επανασυνδέσαμε ρεύμα παρακάμπτοντας τον μετρητή, είναι απλά επανασύνδεση ρεύματος κάποιων που δεν είχαν να πληρώσουν. Η κοστολόγηση συνεχίζεται.  Όταν θα έχουν θα το πληρώσουν. Μέχρι τότε τι θα κάνουν;»
«Το να μην έχεις ρεύμα σημαίνει να μην μπορείς να πλυθείς το βράδυ, να πλένεις τα ρούχα σου, να μαγειρέψεις, να παίξει ο πιτσιρικάς με τα παιχνίδια του, να μην έχεις ψυγείο» σημειώνει ακόμη επισημαίνοντας ότι «Ο κόσμος νοιώθει ακόμη ενοχή όταν του συμβαίνει αυτό. Κάποια στιγμή συνέδεσα το ρεύμα σε ένα σπίτι το οποίο ήταν κομμένο για έξι μήνες. Μόλις το συνέδεσα η οικογένεια έκλαιγε από χαρά που είχε…. ρεύμα!»
Σχετικά με την δίκη του ο ίδιος τονίζει «Εγώ δεν πάω να απολογηθώ. Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι. …Δεν θα πάω στην δίκη ως κατηγορούμενος αλλά ως κατήγορος».
 

Συγγραφή από: Σταυρούλα Πουλημένη 



Συνέντευξη του Νίκου Ασλάνογλου το 2011 για τις επανασυνδέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου