Τρίτη 2 Μαΐου 2017

100 πολιτικά και κοινωνικά στελέχη: Άμεση αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Συρίας



Σημείωση ΕΠΑΜ Κεντρ. Μακεδονίας: Υπέγραψε κι εσύ! (mail στο τέλος του κειμένου).

Κείμενο - Πρόταση 100 πολιτικών και κοινωνικών στελεχών για την ΣΥΡΙΑ

Να στηρίξουμε την Συριακή αντίσταση ενάντια στην επιβουλή ΗΠΑ - Ισραήλ - Τουρκίας. Ανοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σημαίνει παραίτηση απ’ την αντίσταση και τον αγώνα στη χώρα μας! Απαιτούμε:

Ο πόλεμος ως ανάσα στην αναπαραγωγή του καπιταλισμού αποτελεί μια έσχατη αλλά αναγκαία διέξοδο. Ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός χρησιμοποιεί την στρατιωτική βία και το κουρέλιασμα του διεθνούς δικαίου ως σφραγίδα της επίδοξης, νέας, εμβέλειάς του.

Το «δίκαιο του ισχυρού» λειτουργεί ωμά για την ενοποίηση του Δυτικού κόσμου με την «προς Ανατολάς» επέκτασή του.

Το ανοικτό στοίχημα των ΗΠΑ-Ισραήλ για πολεμικό κτύπημα στο Ιράν, ο εξορισμός της Ρωσίας από την Ανατολική Μεσόγειο και η ποινικοποίηση κάθε συμμαχίας μαζί της, και η διαφαινόμενη περικύκλωση της Κίνας συνδυάζονται με την εκτύλιξη του σχεδίου της «Μεγάλης Μέσης Ανατολής».

Η Αμερικανική τρομοκρατική επίθεση της 6ης Απριλίου, η αναζωπύρωση του ψυχρού πολέμου με την συνεχιζόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής κ.ά. επιβεβαιώνουν ότι και στην περίοδο Τραμπ θα εντείνεται η ιμπεριαλιστική πολεμική επίθεση για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και τον εξανδραποδισμό των απείθαρχων λαών και χωρών.

-Το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ και η «ισλαμοκεμαλική» Τουρκία λειτουργώντας ως παραρτήματα του ιμπεριαλισμού, χρησιμοποιούν τη ναζιστική πρακτική του «ζωτικού χώρου» κατά των λαών της περιοχής. Η δεύτερη διενεργεί ταυτόχρονα στρατιωτική εισβολή σε τρείς χώρες (Συρία, Ιράκ, Κύπρος) κάτι στο οποίο πλειοδοτούν οι ηγεσίες και των δύο πόλων που καταγράφηκαν στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

-Με σκόπιμα «μηδενική» ή και ανοικτά υπέρ των ΗΠΑ θέση κινείται η Ε. Ένωση και η πλειοψηφία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Η εγκατάλειψη απ’ την τελευταία του αιτήματος της εθνικής ανεξαρτησίας την κατέστησε ουραγό των σχεδίων της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης πραγμάτων και του Ευρωατλαντισμού.

-Ανάλογη στάση ακολουθεί και η χώρα μας με την Αμερικανική βάση στην Σούδα και την υποτελή προσαρμογή της εξωτερικής της πολιτικής, από τις επαίσχυντες συμφωνίες Μαδρίτης και Ελσίνκι για το Αιγαίο μέχρι την πλήρη γεωπολιτική της ακύρωση και υποταγή στον άξονα ΗΠΑ – Ισραήλ – Τουρκία. Κάθε δυνάμει αντίβαρο της πολιτικής μας έναντι της μονομερούς προσήλωσής μας στην Δύση εξαφανίστηκε: Οι σχέσεις με την Ρωσία, το Ιράν, ακόμη και την… Αρμενία, απαγορεύθηκαν! Αποτελεί προσβολή για τον ελληνικό λαό και πλήγμα για τη χώρα η σπουδή Τσίπρα να ταχθεί υπέρ του Αμερικανικού βομβαρδισμού της Συρίας κατά την συνάντηση των εφτά μεσογειακών χωρών της Ε. Ένωσης στην Μαδρίτη!

Κοινός παρονομαστής αυτής της Ευρωατλαντικής στρατηγικής στην οποία συναινεί όλο το ευρωενωσιακό – μνημονιακό μπλοκ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δ. Συμπαράταξη κ.λ.π.) είναι η κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας και ο κατακερματισμός των χωρών κρατών με την χρησιμοποίηση των «μειονοτήτων» και των «ατομικών δικαιωμάτων» εναντίον των συλλογικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των λαών.

Πρόκειται για την με γεωπολιτικούς όρους εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου Θατσερικού δόγματος: «Δεν υπάρχει κοινωνία, μόνο άτομα». Άτομα που διακινούνται ανέστια, χωρίς ταυτότητα, χωρίς δικαιώματα, χωρίς θεσμική αναφορά σε «έθνος – κράτος», χωρίς ελευθερία συλλογικής αυτοδιάθεσης.

Αυτός ακριβώς είναι και ο αντιδραστικός κύκλος της νεοαποικιοκρατικής επέμβασης από το 2011 στην Συρία που συνεχίζεται με περισσότερα από 250.000 θύματα.

Για την αρπαγή του εθνικού πλούτου και την καταστροφή οικονομικών και κοινωνικών δομών που διασφάλιζαν σημαντικά το επίπεδο της λαϊκής διαβίωσης και την αυτοτέλεια αυτής της χώρας. Για το σβήσιμο από την συλλογική μνήμη των κοσμικών – αριστερών αραβικών κινημάτων που αποτελούσαν ανασχετική δύναμη στα σχέδια του Ισραήλ, και περιοριστικό παράγοντα του Τουρκικού σωβινισμού.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την δήλωση του Χαφέζ Άσαντ τον Μάρτιο του 1987: «Τούρκος στρατιώτης σε Ελληνικό έδαφος ισοδυναμεί με εισβολή στη Συρία», ούτε να ξεχάσουμε ότι στη Συρία φιλοξενούνταν χρόνια η ηγεσία του P.K.K. και μέχρι πρότινος Παλαιστίνιοι πρόσφυγες με ίσα δικαιώματα με τους Σύρους πολίτες.

Στην Συρία συνεχίζει να ξεδιπλώνεται, με όπλο το ψέμα, μια διεθνής συνομωσία που εμφανίζει κοινούς εγκληματίες – μισθοφόρους, ως λαό που «εξεγείρεται»:

Το βασικό προπαγανδιστικό τους κέντρο βρίσκεται στο Λονδίνο. Η επιχειρησιακή τους προπαρασκευή οργανώθηκε στη Τουρκία. Η χρηματοδότηση εκπορεύθηκε απ’ τα αντιδραστικά καθεστώτα του κόλπου και πλήθος ΜΚΟ… Δεν δίστασαν να μετατρέψουν σε ασπίδα Σύρους πολίτες θανατώνοντας μάλιστα με ρατσιστικά κριτήρια. «Θυσίαζαν» κατά προτίμηση κοσμικούς -μέλη του Μπάαθ, αλεβίτες, χριστιανούς…

Είναι καιρός να υπάρξει μια πλατιά κινητοποίηση διεθνιστικής αλληλεγγύης υπέρ της νόμιμης κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και των συμμάχων της. Να απομονωθεί η στρατηγική του «ανήκουμε στη Δύση» καθώς και η λογική των «ίσων αποστάσεων» που λειτουργεί ως άλλοθι της ξένης επέμβασης.

Η υπόθεση της Συρίας αφορά και την τύχη της ίδιας της χώρας μας.

Η νίκη του Συριακού λαού θα είναι νίκη όλων των λαών της περιοχής!

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ: Αγραφιώτη Δ. Αλεξοπούλου Ε. Αλεξόπουλος Π. Αντωνοπούλου Γ. Αποσκίτης Λ. Αργυρός Α. Ασβεστόπουλος Χ. Ασημακόπουλος Β. Ασημακόπουλος Π. Βασιλάκης Μ. Βενέτης Ν. Βουτυράκη Μ. Βερναρδάκης Α. Γαβριήλ Ε. Γεωργής Γ. Γιαννακοπούλου Σ. Γιανούτσου Ε. Γλέζου Ν. Γρανιτσιώτης Λ. Γρηγοριάδης Μ. Δάβρης Α. Δανόπουλος Π. Δάρας Γ. Δούλφης Γ. Ζαροτιάδης Γ. Ζαφείρης Α. Ιεροδιάκονος Γ. Ιωαννίδης Θ. Ιωαννίδης Κ. Καλεάδης Γ. Καλύβα Μ. Καλύμνιος Μ. Κανταράς Τ. Κάντζαρη Ζ. Καρρά Μ. Καραγιάννης Θ. Καραθανάσης Χ. Καραμπάτσος Θ. Καρούμπας Γ. Κατσάρη Κ. Κατσακούλης Β. Κατσιάπης Χ. Κατσούλας Χ. Κονταρίνης Π. Κοντός Μ. Κότσιας Σ. Κορμανός Ν. Κουμαρέλας Ο. Κουτσούκος Γ. Κρητικός Ε. Κριμιτζής Μ. Κριτσώνης Π. Κυπριώτης Δ. Κωνσταντάκης Α. Λαζάρου Α. Λιακάκου Ζ. Λιάρος Β. Λιολούσης Γ. Μαγγανιάρης Π. Μαγκλάρας Ν. Μακρής Γ. Μαντάς Π. Μαρινέλης Α. Μαύρος Γ. Ματθαίος Π. Μηλιαράκης Μ. Μητροπέτρος Γ. Μπάλτος Χ. Μπατρακούλης Θ. Μπούτρης Γ. Μπεκιάρης Μ. Νασοπούλου Σ. Νικηφόρου Μ. Ντίνος Χ. Ντούσας Δ. Παλαιολόγος Δ. Παναγιωτάτος Σ. Πανάγος Π. Παντίδας Γ. Παπαγιανόπουλος Γ. Παπαδόπουλος Γ. Παπαλουκάς Κ. Παπαμήτρος Δ. Παπαμιχαήλ Γ. Παπαμιχαλοπούλου Μ. Πριμικύρης Β. Ραχιώτης Γ. Ρήγος Γ. Σαμπάνης Τ. Σασσάνης Χ. Σιώζος Γ. Σκλαβούνος Μ. Σπάθας Δ. Σπαθάτου Α. Σπαθόπουλος Γ. Σπανός Μ. Σταθάς Γ. Σταθάς Η. Σταυρόπουλος Κ. Σταυρόπουλος Ν. Στέφος Γ. Στύλου Ε. Σχίζας Γ. Τουμανίδης Π. Τσιρωνίδης Γ. Φαρμάκης Χ. Φιλιππάκης Θ. Φλαμιάτος Δ. Φραγγιαδάκη Μ. Χαρακλιάς Β. Χατζηαντωνίου Γ. Χερουβής Γ.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ – ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ e – mail: epitropi.syria@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου