Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Απηχεί η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκη την πραγματικότητα;



του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου

Ας δούμε κατ' αρχήν τι ακριβώς δήλωσε κατά λέξη:

«Η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτή τη στιγμή και γενικά δεν υπάρχει κανένας τηλεοπτικός σταθμός που να κάνει πρωτογενή έρευνα, δεν υπάρχει καμία εφημερίδα που να κάνει σοβαρή αρθρογραφία», είπε χαρακτηριστικά.

Από την δήλωση αυτή είναι προφανές ότι ο εκπρόσωπος Ξυδάκης αναφέρεται στην δημοσιογραφία, στην είδηση και τον τρόπο που ασκείται. Στο κατά πόσο δηλαδή υπάρχει σοβαρή έρευνα σε πρωτογενές επίπεδο, στο κατά πόσο το λειτούργημα της δημοσιογραφίας εξυπηρετεί τον σκοπό του.

Αν θέλουμε να είμαστε λοιπόν σοβαροί, ανεξάρτητα με το αν συμπαθούμε ή όχι τον Ξυδάκη ή τον κάθε Ξυδάκη, ανεξάρτητα με το αν μπορεί να εξυπηρετεί διαφόρων ειδών σκοπιμότητες μια τέτοια δήλωση και ανεξάρτητα με το αν εργαζόμαστε και κάποιοι πονάμε για την ΕΡΤ, δεν μπορούμε να βάζουμε συνεχώς το κεφάλι στην άμμο και να μην βλέπουμε τα αυτονόητα.
Σαφώς και δεν είναι τριτοκοσμική η ΕΡΤ στο επίπεδο της δημοσιογραφίας και όχι μόνο σε αυτό. Είναι ακόμα χειρότερη. Είναι απόλυτα ελεγχόμενη και χειραγωγημένη όσον αφορά την δημόσια υπόστασή της από το καθεστώς κατοχής που έχει στρογγυλοκαθίσει σε όλη την χώρα, με την ευγενική χορηγία όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων. Δεξιών μνημονιακών και αριστερών μνημονιακών. Υπάρχει καμμιά διαφορά; Όχι.

Η ΕΡΤ βρίσκεται και σήμερα, στην υπηρεσία της πιο αισχρής προπαγάνδας ολόκληρης της συμμορίας ντόπιας και ξένης, συμπολιτευόμενης και αντιπολιτευόμενης, δεξιάς και αριστεράς, που ενδιαφέρεται μόνο να συσκοτίσει τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, να παραποιήσει τις ειδήσεις σύμφωνα και καθ' υπόδειξη του τρόπου που ωφελεί ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα για να μην καταρρεύσει. Δυστυχώς! Η ΕΡΤ δηλαδή βάζει πλάτη στην καταστολή της κοινωνίας, μέσα από την απύθμενη μνημονιακή προπαγάνδα της παραδομένης στα ξένα συμφέροντα κατοχικής κυβέρνησης. Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος δεν την βλέπει έχει πρόβλημα. Καιρός είναι να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε την κάθε δήλωση μέσα από τα γυαλιά του δικού μας ατομικού συμφέροντος, αποφασίζοντας την θέση και την στάση μας σύμφωνα με την κομματική καταγωγή της δήλωσης.

Άλλωστε πολύ αμφιβάλλω αν ο κ. Ξυδάκης έχει και ο ίδιος συνειδητοποιήσει το κεφάλαιο που άνοιξε. Αμφιβάλλω αν έχει συνειδητοποιήσει οτι αυτός και η κυβέρνηση την οποία υπηρετεί, συνεχίζουν επί τω χείριστω τις πολιτικές των προηγούμενων και έχουν μετατρέψει ολόκληρη την χώρα σε τριτοκοσμικού τύπου μπανανία. Γιατί να πρωτομιλήσουμε; για την οικονομία και την ανάπτυξη που βρίσκονται σε διασωλήνωση; Για τα νοσοκομεία που παρακαλάει ο κόσμος να μην τύχει κι αρρωστήσει και χρειαστεί να κάνει εισαγωγή; Πάνω από 100 θανάτους λόγω γρίππης, πάνω από 5000 περιπτώσεις θανάτων λόγω ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Για την εκπαίδευση που καταρρέει κάτω από τις μνημονιακές πολιτικές; Για το ξεπούλημα μπιρ παρά των πιο παραγωγικών στρατηγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας; 45 εκατομμύρια η Τραινοσε, χάρισμα τα αεροδρόμια. Τι να πρωτοαναφέρω; Ακόμα και οι τράπεζες έχουν μείνει μόνο τέσσερις. Ξένη καμμιά. Ούτε στην Ζιμπάμπουε κ. Ξυδάκη.

Γιατί λοιπόν να διαφέρει η ΕΡΤ; Βρίσκεται μήπως σε κάποια άλλη χώρα; Στην Ελλάδα δεν βρίσκεται;

Αλλά γνωστό το έργο. Το έχουμε ξαναδεί. Οι εργαζόμενοι θα την πληρώσουν πάλι. Αυτό είναι το ζήτημα. Γι' αυτό αν κάτι αναδεικνύεται από όλο αυτό, αν κάτι βγαίνει από την εμπειρία μας, είναι πως, ότι σωθεί, θα σωθεί από τους εργαζόμενους που αν χρειαστεί θα ξαναμπούν μπροστά να υπερασπίσουν την ΕΡΤ για την οποία κάποιοι αγωνιστήκαμε να την δούμε πραγματικά απελευθερωμένη, πραγματικά δημόσια.

Μόνο που αυτή την φορά αν δεν συνειδητοποιήσουμε πώς ο αγώνας δεν είναι μόνο για την ΕΡΤ, όπως δεν μπορεί να είναι μόνο για τα αεροδρόμια, μόνο για τα τραίνα, μόνο για τα νοσοκομεία, μόνο για την πάρτη μου, αλλά για ολόκληρη την χώρα, θα ξαναβρεθούμε ακόμα πιο έκπληκτοι, ακόμα πιο πίσω από εδώ που βρεθήκαμε τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου