Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΕΠΑΜ: Αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση για την Κύπρο

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση
για την Κύπρο

Με αφορμή την 20η Ιουλίου 1974, την μαύρη επέτειο του Αττίλα, ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας του ΕΠΑΜ στρατηγός ε.α. Δημήτρης Κυπριώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, έκτοτε το 38% του Κυπριακού εδάφους, εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από την μπότα του εισβολέα –κατακτητή. Η χούντα των Αθηνών, αφού προηγουμένως απογύμνωσε στρατιωτικά τη Μεγαλόνησο με την απόσυρση της Μεραρχίας Κύπρου, στις 15 Ιουλίου 1974, στη συνέχεια η χούντα του Ιωαννίδη, εκτέλεσε το ξενοκίνητο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου. Με αυτή την κίνηση άνοιξαν το δρόμο στην μετέπειτα τουρκική εισβολή, τα αποτελέσματα της οποίας βλέπουμε μέχρι σήμερα, χωρίς να υπάρχει κάποια νότα αισιοδοξίας, ως προς την θετική για τον κυπριακό ελληνισμό, κατάληξη.


Ωστόσο, σήμερα 43 χρόνια μετά, η τουρκική ηγεσία με περίσσιο θράσος και ενώπιον αξιωματούχων όχι μόνον της  Ελλάδος και της Κύπρου αλλά ακόμη του ΟΗΕ και της ΕΕ, δηλώνει ότι είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να υποδουλώσει και την ελεύθερη Κύπρο, αν τυχόν και δεν ικανοποιηθεί η βουλιμία της που μεταφράζεται με την πλήρη κυριαρχία της επί της Κύπρου. Η απάντηση απέναντι σε αυτή την προκλητικότητα της γείτονος, δεν μπορεί να είναι ούτε οι υποχωρήσεις, ούτε η αποδοχή τετελεσμένων, ούτε η φιλολογία περί καλής Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Ο αγώνας του Κυπριακού Ελληνισμού πρέπει να παραμείνει με ενιαίο προσανατολισμό και κατεύθυνση, αναλλοίωτος μέχρι την πλήρη δικαίωσή του.

Και αυτός ο αγώνας οφείλει να εδράζεται στις Διεθνείς Συνθήκες του ΟΗΕ, και να έχει ως γνώμονα την αυτοδιάθεση του κυπριακού λαού.

Τότε και μόνον τότε θα έχει αίσιο τέλος για την Κύπρο και ολόκληρο τον ελληνισμό".

Αθήνα 20 Ιουλίου 2017
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου